Universitatea refuză Carpi şi se refugiază la Govora

0
153

Din cauza lotului destul de restrâns numeric şi a absenţelor, echipa din Bănie n-a dat curs invitaţiei clubului din Serie A pentru un meci amical

Profitând de întreruperea campionatului pentru două săptămâni, ca urmare a meciurilor internaționale inter-țări, alb-albaştri au avut liber până astăzi, iar de mâine vor pleca într-un stagiu de pregătire centralizată în stațiunea vâlceană Govora. Semi-cantonamentul se va desfășura de joi până duminică. „Chiar dacă suntem pe val, această pauză competițională este binevenită. Principalul obiectiv este acela de a recupera jucătorii care vin după accidentări, astfel încât la reluarea campionatului să avem tot lotul valid“ spune antrenorul Emil Săndoi. Se încearcă şi stabilirea unui meci amical cu o echipă de ligă infeioară la finalul săptămânii. Totuşi, echipa din Bănie a avut ocazia de a disputa un joc de verificare contra formaţiei care a provomovat anul acesta în Serie A, FC Carpi, dar din cauza faptului că lotul este destul de restrâns numeric, oferta a fost respinsă. “Am declinat oferta, pentru că avem un lot subţire şi nu ştiam exact situaţia jucătorilor pasibili de convocare la echipele naţionale. Îi avem plecaţi pe Zlatinski şi Ivan. După părerea mea ar trebui să avem jucători convocați şi la naţionala mare, fiindcă Bălgrădean, Vătăjelu sau Mateiu au avut un tur de campionat bun. Mai sunt Rocha şi Kay, care ar fi trebuit să plece la naţionala Insulelor Capului Verde. Mai avem jucătorii accidentaţi. În aceste condiţii ar fi trebuit să apelăm la şapte opt jucători de la echipa a doua şi să jucăm cu o echipă de Serie A. În afară de asta, nu aş fi vrut să-I forţăm nici pe jucătorii care au fost integralişti în acest sezon, aşa că am fost nevoiţi să renunţăm la acest amical. Dacă am fi avut un lot numeros, precum în sezonul trecut, de 29-30 de jucători, probabil că am fi da curs invitaţiei, fiindcă ar fi fost o experienţă bună pentru noi”, a declarat Emil Săndoi la DigiCraiova.

Înfiinţată în 1909 şi refondată în 2000, FC Carpi este echipa din oraşul cu acelaşi nume din regiunea Emilia-Romagna (70.000 de locuritori) şi a promovat la finalul stagiunii trecute pentru prima dată în Serie A, câştigând campionatul ligii secunde. Cei mai cunoscuţi jucători ai echipei emiliene sunt foştii internaţionali italieni Marco Borriello şi Cristiano Zaccardo.  Carpi se află după 7 etape pe locul 17 în Serie A, cu 5 puncte.