Champions League 2021-2022. Ce echipă va fi încununată regina Europei?

0
677

Nu am intrat chiar complet în cel mai tare campionat din Europa, dar suntem deja în fazele de calificări ceea ce înseamnă că am început deja să simțim entuziasmul pe care ni-l poate oferi numai un campionat precum Champions League. Mai avem foarte puține zile până când vom vedea peste tot pe internet dar și la televizor discuții despre cote, pronosticuri, evoluțiile jucătorilor și cele mai noi știri din lumea fotbalului.

Până când nebunia va începe, pe noi ne interesează foarte mult să aflăm care sunt echipele care vor fi pretendente la titlul pe care fiecare patron de echipă îl dorește. Iată cine sunt favoriții:

PSG

Dacă nu era PSG prima de pe lista de astăzi, probabil că ceva era greșit în matrixul din fotbalul European. Vedem la toți agenții de pariuri oferte case pariuri unde cotele sunt în favoarea celor de la PSG. Echipa franceză nu se recomandă doar prin palmares și evoluția excelentă din ultimii ani, dar este extrem de amenințătoare atunci când își expune lotul de anul acesta. Inițial, PSG nu a fost echipa de pe primul loc din topul favoritelor, dar este incredibil cât de mult potențial are acum această echipă.

Sper din tot sufletul că PSG va avea suficiente resurse pentru a menține nivelul scump la care a ajuns și va putea plăti jucătorii pe care îi achiziționează deja de câteva săptămâni. Nu doar Messi este cel care a ajuns în acest sezon la PSG. Pe lista transferurilor efectuate de francezi se află și alte nume importante precum Donnarumma, Hakimi, Ramos, Neymar, Icardi, iar lista mai poate continua cu alte nume importante. Astfel, putem spune că PSG este una dintre echipele pe care ne așteptăm să le vedem ridicând trofeul deasupra capului.

Manchester City

Manchester City știe cum să trateze un campionat de anvergură precum Champions League. Nu ar fi prima dată când echipa engleză reușește să pună mâna pe un astfel de titlu. Cotele sunt în favoarea lor și de data aceasta. Cu toate acestea, Manchester City se confruntă cu o problemă destul de serioasă care necesită atenția tuturor în momentul de față. Sergio Aguero nu mai face parte din lotul celor de la City, iar Guardiola este concentrat să găsească un înlocuitor pe măsură.

În timp ce restul echipelor deja au achiziționat jucătorii pe care și i-au dorit, Guardiola ar putea folosi una dintre alternativele pe care le are deja în loc, dar pentru un campionat precum Champions League, echipa are nevoie de un jucător de nivel înalt care are experiență în jocurile internaționale. Cea mai bună soluție din prezent ar putea fi Harry Kane, dar cel puțin deocamdată nu avem nicio informație concretă.

Bayern Munchen

Bayern Munchen nu se mai satură să tot domine Bundesliga, iar pentru a completa raftul de trofee și anul acesta, echipa din Germania are foarte mult potențial de a fi declarată câștigătoare. Și pe banca celor de la Bundesliga au avut loc destule schimbări, iar în acest sezon nu ne vom mai putea bucura de jocul exploziv făcut de către Alaba sau Boateng, dar cu siguranță vom vedea un spectacol în toată regula deoarece Bayern nu a stat degeaba ci a cumpărat un jucător cu 42.5 milioane de euro. Dayot Upamecano, cel mai bun tânăr francez în poziția de fundaș central. Bayern va ajunge cu siguranță cel puțin până în faza de playoff, dar rămâne de văzut ce planuri are conducerea.

Liverpool

Liverpool nu avea prea multe șanse de reușită acum câteva luni când jucătorii se accidentau foarte des. Aproape jumătate dintre vedetele de la Liverpool au stat pe bancă din cauza accidentărilor, printre ei numărându-se chiar și VVD care nu a putut participa la campionatul EURO 2020 pentru a se putea reface complet pentru următorul turneu important.

Mohamed Salah este în atenția tuturor în acest campionat, lucru care ne bucură. Vom avea parte de spectacol și din partea celor de la Liverpool, numai dacă accidentările nu se abat din nou asupra echipei.

Barcelona

Barcelona a fost una dintre echipele care a prezentat o amenințare pe plan european pentru foarte mult timp. Echipa de administrare a ajuns în punctul în care banii au devenit o problemă. Nu este ușor să oferi salarii atât de mari pentru atât de mulți jucători. Ani la rând, echipa a fost nevoită să lase vedete să plece din cauza imposibilității de a plăti sumele uriașe care erau datorate jucătorilor.

Acum cu plecarea lui Messi, probabil Barcelona va rămâne în continuare o echipă puternică, dar am fi imaturi să spunem că balanța nu s-a înclinat în favoarea celor de la PSG. Barcelona a rămas descoperită și nu credem că are puterea de a dovedi din nou că este cea mai bună echipă din Europa.

Concluzie

Ediția de anul acesta a Champions League va fi una dintre cele mai frumoase și pline de surprize. Jucătorii au plecat în colțuri diferite ale continentului, iar acest lucru nu poate însemna decât că vom vedea echipe noi cu rezultate bune, jucători care vor evolua diferit la echipe noi, iar clasamentele nu vor mai fi niciodată la fel.