Răzvan Florentin Mărgelu, cu siguranţă cea mai bună alegere pentru Moţăţei

0
980

Experienţa în accesarea de fonduri europene, în administraţie, dar şi dăruirea pentru comunitate îl propulsează pe candidatul PSD în rândul profesioniştilor care vor schimba imaginea localităţii.

Recunoscută ca bazin legumicol în toată ţara, comuna Moţăţei a devenit în ultimii ani renumită pentru cât de muncitori sunt localnicii. Mici sau mari fermieri, niciunul dintre aceştia nu lasă nicio bucată de pământ nemuncită. Cu toate acestea, oamenilor din zonă le lipsesc oportunităţile de dezvoltare, iar roadele muncii lor abia dacă reuşesc să ajungă pe marile pieţe. Răzvan Florentin Mărgelu le promite insă că toate acestea se vor schimba de la sfârşitul acestei luni, de aceea şi-a depus candidatura pentru cea mai înaltă funcţie din Moţăţei.

“M-am născut, am crescut şi locuiesc în continuare aici şi nu am de gând să îmi părăsesc niciodată comuna natală. Tocmai de aceea am decis că ar trebui să mă implic activ în proiectul de dezvoltare al zonei. Este dureros să văd că mulţi dintre cei cu care am copilărit au părăsit satul doar pentru că aici  nu au reuşit să îşi creeze un trai mai bun. Vreau ca toţi aceştia, dar şi generaţiile mai tinere, să ştie că la Moţăţei lucrurile se vor schimba. Viziunea mea şi a echipei mele pentru dezvoltarea pe termen lung implică investiţii în infrastructură, în educaţie, în crearea de locuri de muncă, dar şi în crearea de oportunităţi pentru fermieri. Cu siguranţă nu îi vom uita nici pe părinţii şi bunicii noştri, aşa că ne gândim şi la implicarea lor în activităţi sociale”, explică Răzvan Mărgelu.

Acesta are în spate o vastă experienţă în accesarea de fonduri europene. Pe lângă desfăşurarea proiectelor care au dus la reabilitarea întregii infrastructuri de irigaţii pe toată zona Calafat-Moţăţei, Răzvan Mărgelu a reuşit să îşi ajute şi consătenii. Cei care au dorit la rândul lor să îşi dezvolte afacerile cu ajutorul banilor de la Uniunea Europeană, au primit consiliere şi sprijin pentru accesarea de fonduri pentru investiţii.

“Investiţiile ne vor ajuta să ne ducem la bun sfârşit planul de modernizare a localităţii, iar eu ştiu cum să fac acest lucru. În plus, îmi doresc să înfiinţăm în localitate un birou specializat pentru consiliere, îndrumare şi realizare de proiecte la care să aibă acces orice localnic. Este una dintre ideile mele de sprijin pentru tinerii care vor să îşi depăşească limitele, condiţia şi să prospere chiar în comuna natală.”, susţine candidatul.

Pe lângă experienţa în mediul privat, Răzvan Mărgelu se poate lăuda şi cu cea în administraţia locală. După 3 mandate de consilier local, a ocupat timp de aproape doi ani şi funcţia de viceprimar, perioadă în care s-au pus bazele mai multor proiecte de dezvoltare.

“Cunosc extrem de bine dorinţa tuturor de a avea drumurile comunale asfaltate, iar eu am făcut un prim pas în acest sens în perioada când am fost viceprimar. Atunci am realizat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea a 16 kilometri din reţeaua de drumuri locale. Acum, odată cu finalizarea lucrărilor de canalizare, vom putea realiza şi proiectul tehnic pentru această lucrare şi să facem un prim pas către amenajarea acestor căi de acces. Practic, la Moţăţei va începe marea asfaltare.”, promite tânărul înscris în cursa electorală.

În ceea ce priveşte investiţiile în educaţie, Răzvan Mărgelu vrea să continue procesul de modernizare a şcolilor şi grădiniţelor din localitate. Dacă până acum s-a reuşit amenajarea locurilor de joacă la două dintre grădiniţe şi dotarea cu grupuri sanitare moderne a tuturor unităţilor de învăţământ din zonă, după data de 27 septembrie se vor relua şi planurile de modernizare a tuturor clădirilor destinate preşcolarilor şi şcolarilor.

“Fără educaţie, o comunitate nu poate prospera.  Crearea unor spaţii moderne de studio, cu acces la toate oportunităţile de învăţare este o obligaţie pe care mi-o asum şi pe care vreau să o duc la îndeplinire în mai puţin de doi ani. Vreau ca investiţiile de care să se bucure copiii şi tinerii să fie o prioritate în următorii ani. De accea mi-am propus să modernizăm şi căminele culturale din satele Moţăţei şi Dobridor, să investim  în stadioanele din cele două localităţi, dar si să amenajăm un stadion nou la Moţăţei Gară.”, explică acesta.

Susţinerea agriculturii va rămâne o prioritate, dă asigurări candidatul care doreşte să îi ajute pe fermierii din zonă să îşi comercializeze cu mai multă uşurinţă marfa.

“Suntem mândri că produsele legumicole de la Moţăţei sunt recunoscute în întreaga ţară. Marfa noastră este căutată, dar ne lovim de perisabilitatea produselor. Vreau astfel să înfiinţăm o cooperativă agricolă în care să se înscrie toţi legumicultorii din zonă, iar cu bani de la bugetul local sau din accesarea unei linii de finanţare să construim un depozit frigorific. Aici ar putea să fie adusă marfa direct din câmp şi apoi să fie preluată de comercianţi. Varza de Moţăţei şi nu numai ar putea să ajungă şi în marile lanţuri de magazine.” , încheie aspirantul la fotoliul de primar.

Pentru a-şi pune în aplicare viziunea, Răzvan Florentin Mărgelu candidează din partea Partidului Docial Democrat. Pe 27 septembrie îi aşteaptă la urne pe toţi cei care vor să îi ofere votul de încredere, votul care să ducă la transformarea Moţăţeiului.

”Îl susţin pe candidatul Răzvan Florentin Mărgelu pentru primăria Moţăţei şi îl asigur de tot sprijinul meu. Comuna Moţăţei este comuna mea natală, este locul în care m-am format şi în care părinţii mei au cizelat caractere: mama ca învăţătoare, iar tata ca profesor de sport şi chiar director al şcolii. Comuna Moţăţei va continua cu siguranţă să se devolte, iar eu ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean voi depune toate eforturile pentru susţinerea tuturor proiectelor”, a spus Cosmin Vasile, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Dolj.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.