Doljean condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol

0
155

Un doljean, în vârstă de 32 de ani, din comuna Rojişte, a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. Poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că acesta, în noaptea de 7 spre 8 februarie a.c., a intrat peste o femeie de 65 de ani din localitate, a ameninţat-o, a violat-o, iar la plecare i-a sustras din locuinţă 800 de euro, 300 de lei şi un telefon mobil. Bărbatul a fost condamnat marţi, de Judecătoria Craiova, hotărârea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

judecatoria craiovaReamintim că, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj anunţau că, pe 8 februarie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 65 de ani, din localitatea Rojişte, a fost victima infracţiunii de viol. În temeiul sesizării, la faţa locului a fost dirijată o echipă de cercetare din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni. Din primele verificări s-a stabilit că, în noaptea de 7 spre 8 februarie, un bărbat necunoscut a pătruns, prin forţarea uşii de acces, în imobilul victimei unde, prin ameninţare cu o armă albă, a obligat-o pe aceasta să întreţină raporturi sexuale. Mai mult, înainte de părăsi locul faptei, bărbatul i-a sustras victimei, dintr-un portofel, 800 euro, 300 lei, precum şi un telefon mobil. La câteva ore distanţă, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul lucrătorilor Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, a fost identificat şi ridicat pentru audieri Petrişor Şain, de 32 de ani, din comuna Rojişte, judeţul Dolj. În baza probatoriului administrat, faţă de suspectul de 32 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie. Pe numele doljeanului, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. La audiere, bărbatul a recunoscut că ştia faptul că femeia locuieşte singură şi că abia se întorsese din Germania, de la fiul ei, astfel că se aştepta să aibă şi ceva bani prin casă. Pe 9 februarie bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de instanţă, iar de atunci este în spatele gratiilor.

Nu are voie să se apropie de victimă sau de locuinţa ei

dubaPe 6 februarie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Petrişor Şain a fost trimis în judecată, iar marţi, 5 septembrie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa. Inculpatul a recunoscut totul şi a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, fiind condamnat la o pedeapsă totală de 6 ani şi 4 luni închisoare cu executare: „condamnă inculpatul Şain Petrişor, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de viol. (…)condamnă inculpatul Şain Petrişor la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Contopeşte cele două pedepse de câte 6 ani şi 1 an închisoare aplicate, în pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv de 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Şain Petrişor să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare”, după cum se arată în hotărârea instanţei. Judecătorii au mai stabilit că inculpatul nu are voie să se apropie de locuinţa persoanei vătămate la o distanţă mai mică de 50 m, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii şi trebuie să-i plătească femeii 20.000 lei cu titlu de daune morale, 178 lei daune materiale şi 806,80 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.