La Palat, s-a luat ce-i de câştigat!

0
296
SAMSUNG DIGIMAX A503
SAMSUNG DIGIMAX A503

Palatul Copiilor din Craiova nu şi-a încheiat activitatea, odată cu finalizarea anului şcolar 2015-2016. Astăzi, 40 de copii din Craiova, dintr-un total de 80 la nivel naţional, vor participa la Palatul „Elisabeta”, pentru a li se înmâna distincţii din partea Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta, pentru rezultatele deosebite obţinute. Este numai o parte din activităţile şi performanţele realizate de elevii şi cadrele didactice de la Palatul Copiilor. Mai mult, instituţia este singura din ţară, de acest gen, care are în portofoliu „Steagul Verde”, din cadrul Programului mondial „Eco-Şcoala”.

Festivitatea de la Palatul „Elisabeta” este punctul culminant al Concursului Internaţional de Creaţie Originală „Basmele Reginei Maria”. Practic, „între două Palate se închide un cerc performant, de educaţie nonformală, marcat de numeroase premii şi distincţii obţinute de copii şi cadre didactice”, după cum a precizat prof. Alina Ţacu, director al Palatului Copiilor din Craiova. Nu sunt singurele succese de la Craiova.alina tacu

Premii peste premii

În anul şcolar 2015-2016, la Palatul Copiilor din Craiova, structură care are în subordine şi cele şapte Cluburi ale Copiilor din teritoriu, au fost propuse şi aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nu mai puţin de 40 de concursuri (20 judeţene, 12 interjudeţene, opt naţionale şi două cu participare internaţională). Au fost foarte multe premii obţinute, de la orientare turistică până la astronomie, folclor, muzică uşoară, limbi străine, protecţia mediului, cultură şi civilizaţie, etc. Participarea a fost entuziastă, atât din partea micuţilor, cât şi din cea a părinţilor lor, nu doar la competiţii, ci şi la activităţile zilnice, structurate pe domenii şi categorii de vârstă.  

„Am muncit mult, am încercat să ne luăm în serios rolul de complementaritate a educaţiei formale şi am încercat să dezvoltăm infrastructura, pentru a crea un cadru cât mai adecvat desfăşurării activităţii noastre. Pe 1 septembrie, când se deschid porţile la noi, aşteptăm cât mai mulţi copii să vină şi ne place să spunem că începem mai devreme şi terminăm mai târziu decât învăţământul formal”, a mai menţionat Alina Ţacu.