25 de amenzi pentru traversări neregulamentare

0
131
mapa
mapa

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale, Biroului Rutier Craiova şi formaţiuni rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de traversările neregulamentare.

Oamenii legii au constatat, în cadrul acţiunii, 98 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 16.500 lei, dintre care 25 de amenzi au fost aplicate pietonilor, 13 sancţiuni bicicliştilor, iar alte 8 amenzi au fost aplicate conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală.

De altfel, poliţiştii de la Rutieră desfăşoară o campanie adresată pietonilor. Aceştia avertizează că 1 din 620 de traversări neregulamentare este fatală. Recomandările poliţiei pentru pietoni sunt să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă; să nu traverseze prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite; la orice traversare să se oprească în afara părţii carosabile, asigurându-se din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou; să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să ia în calcul că atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fie şi mai prudenţi; copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele.

Nu uitaţi: copiii imită comportamentul rutier al adulţilor; este recomandat să evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă! Nu în ultimul rând, sfatul poliţiştilor este să respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor).

Marţi, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat, în municipiul Craiova, şi o acţiune pe linia combaterii opririlor neregulamentare a autovehiculelor. Cu această ocazie au fost aplicate 105 sancţiuni de peste 18.000 lei, 57 fiind pentru opriri neregulamentare.