Meșteri populari în centrul Craiovei!

0
818

Până duminică, 9 iunie, craiovenii sunt așteptați în Piața „Frații Buzești” la standurile meșterilor populari participanți la evenimentul „Satul românesc în zi de sărbătoare”, organizat de Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei.

Îi găsesc aici pe vestitul ceramist Gheorghe Iorga, de la Horezu (Vâlcea), și pe Gheorghe Ciuncanu, cunoscut pentru costumele populare deosebite pe care le realizează în atelierul din satul Gornovița, lângă Tismana. Ambii au fost premiați la tradiționalul Târg al Meșterilor Populari de la Craiova, care are loc în toamnă și care a ajuns la a 41-a ediție.

De asemenea, pot admira și cumpăra costume populare, podoabe din mărgele, tablouri pictate pe lemn de Ionică Ciobanu, din Craiova, și împletituri realizate de Ana Chițulescu, din Dr. Tr. Severin. Standurile meșterilor mai oferă o gamă diversificată de produse apicole, produse naturiste oferite la vânzare de Dumitru Gavra, din Oradea, precum și diverse sortimente de dulciuri – marmeladă, halviță, nuga, turtă dulce, acadele.

Micul târg al meșterilor poate fi vizitat zilnic, până duminică, 9 iunie 2019, în intervalul orar 10.00-18.00. Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Municipiului Craiova  (30 mai – 9 iunie 2019), cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj și în parteneriat cu Consiliul Local Municipal și Primăria Craiova.