Hoții de lemne, în vizorul polițiștilor

0
112


Poliţiştii Serviciului Ordine Publică din cadrul IPJ Dolj, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare şi lucrători ai Direcţiei Silvice Dolj  au organizat, vineri, o acţiune pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, circulaţiei şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

„Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Planului de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, circulaţiei şi comercializării ilegale a materialului lemnos la nivelul judeţului Dolj. În urma controalelor efectuate, oamenii legii au constatat două fapte de natură penală şi alte 60 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 18.000 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat 3,4 mc material lemnos în valoare de aproape 1.000 lei”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Astfel, în cadrul acţiunii a fost identificat Ștefan Crețu, de 40 de ani, din comuna Bucovăţ, judeţul Dolj care a tăiat 6 arbori de esenţă gârniţă, din Cantonul 21 Bucovăţ, valoarea prejudiciului fiind stabilită la suma de 663,42 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere şi sustragere de material lemnos, lemnele fiind confiscate şi lăsate în custodia reprezentanţilor Ocolului Silvic Craiova.

 În urma controlului efectuat în comuna Amărăştii de Jos, oamenii legii au depistat-o și pe Rița Zisu, de 26 de ani, din satul Ocolna, în timp ce transporta cu o căruță material lemnos, de esenţă salcâm, fără documente legale de provenienţă. Femeia a fost amendată cu 2.200 lei și a rămas fără lemnele care au fost confiscate și lăsate în custodie Ocolului Silvic Dăbuleni, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.