Ford dezvăluie noul Mustang Bullit în versiune europeană

0
387

Ford a anunţat ieri, la Geneva, debutul public european al modelelor Ford Mustang Bullitt – programat pentru producţia în versiunea pentru Europa în luna iunie, Ford Edge – cel mai avansat SUV creat vreodată de Ford, şi KA+ Active, primul crossover inspirat de lumea SUV-urilor care-şi face loc în familia KA+. Ford a primit sprijinul celei de-a treia generaţii a familiei McQueen – Chase şi Madison – pentru a dezvălui noul Mustang Bullitt dedicat Europei. Nepoţii lui Steve McQueen – alături de tatăl lor, Chad McQueen – au recreat secvenţa urmăririi în Alpii francezi, lângă Geneva, ca omagiu adus reprezentativelor cadre care rezonează chiar şi astăzi cu fanii cinematografiei.

Noua ediţie specială Ford Mustang Bullit – care aniversează 50 de ani de la debutul legendarului film omonim cu Steve McQueen – şi-a făcut ieri debutul european la Salonul Auto de la Geneva cu sprijinul membrilor celei de-a treia generaţii a familiei McQueen: Chase şi Madison McQueen. Mustang Bullitt este animat de o versiune îmbunătăţită a motorului V8 de 5.0 litri care va dezvolta 464 CP şi un cuplu maxim de 529 Nm. Oferit la alegere în culorile exterioare Shadow Black sau Dark Highland Green, noul Mustang Bullitt introduce noua tehnologie de sincronizare a turaţiilor, care va oferi schimbări de trepte mult mai fluide. La standul Ford de la Salonul Auto de la Geneva este prezent, pe lângă noul Mustang Bullitt, şi un exemplar Ford Mustang GT 1968 vopsit în legendara nuanţă Highland Green care sub capotă are un motor V8 de 6.4 litri, model asemănător cu cel condus de Steve McQueen în filmul “Bullitt”. “Ediţia specială a noului Mustang Bullitt evocă o moştenire unică pe care suntem mândri s-o împărţim cu familia McQueen şi s-o prezentăm în premieră clienţilor noştri din Europa”, spune Steven Armstrong, vicepreşedinte al Grupului şi preşedinte Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Noul Ford Edge, cel mai avansat SUV produs vreodată de Ford

Noul Ford Edge este cel mai avansat SUV produs vreodată de Ford şi oferă o gamă largă de sisteme de asistenţă a şoferului care se bazează pe camere şi pe senzori şi au rolul de a transforma fiecare călătorie într-una mai confortabilă şi mai puţin stresantă, ajutând şoferii să evite sau să diminueze efectele unor eventuale coliziuni. Noul Edge lansează, de asemenea, o versiune Bi-Turbo puternică şi eficientă de 238 CP a motorului diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, împreună cu o transmisie automată cu opt trepte care asigură un şofat fără efort. Dezvăluit în versiunea sportivă ST-Line, noul SUV Ford Edge iese în evidenţă prin zonele frontale şi posterioare redesenate, prin grila masivă de tip fagure, prin elementele suplimentare – inclusiv pragurile evazate – vopsite în culoarea caroseriei şi prin jantele din aluminiu standard de 20 de inch. “Prin faptul că cele mai avansate tehnologii de asistenţă a şoferului din istoria Ford îi ajută pe clienţii noştri să treacă uşor peste situaţii precum traficul aglomerat în care te opreşti şi porneşti consecutiv de multe ori şi prin apariţia noului motor diesel EcoBlue de 2.0 litri cu transmisie automată cu 8 trepte, noul Ford Edge se recomandă ca fiind cel mai complex model pe care-l oferim clienţilor europeni care migrează în număr din ce în ce mai mare către SUV-uri”, spune  Roelant de Waard, vicepreşedinte Marketing, Vânzări şi Service în cadrul Ford Europa.

KA+ Active oferă o gardă la sol ridicată cu 23 de milimetri

Noul KA+ Active îmbunătăţeşte şi mai mult gama modelului subcompact cu cinci uşi, oferind o gardă la sol ridicată, design exterior robust, setări unice ale şasiului, un design specific al grilei frontale, finisaje interioare exclusive şi o echipare standard bogată. “Cu un nivel superior de confort, cu mai multe tehnologii de asistenţă a şoferului faţă de modelul actual şi cu un design exterior şi interior îmbunătăţit, noua versiune a modelului KA+, cunoscut pentru raportul calitate/preţ excelent, este acum disponibilă implicit într-o versiune crossover numită KA+ Active. În acest context, KA+ Active oferă o gardă la sol ridicată cu 23 de milimetri şi un design exterior consolidat de elementele de protecţie ale aripilor, de inserţiile negre care delimitează grila superioară şi cea inferioară şi de barele de plafon concepute special pentru transportul bicicletelor sau al altor echipamente sport. Lista de elemente exclusive disponibile pe KA+ Active este completată de jantele de 15 inch din aliaj cu design unic şi de nuanţa exterioară Bronz Canyon Ridge” , se precizează în comunicatul companiei Ford.

***

De asemenea, standul Ford de la Geneva prezintă noua familie de modele din dinamica şi stilata gamă Tourneo. Spaţioasele Tourneo Courier, Tourneo Connect şi Tourneo Custom se prezintă acum în faţa clienţilor europeni în variante împrospătate la nivel de design, cu tehnologii interioare sofisticate şi motoare avansate.

***

În plus, vizitatorii standului Ford vor descoperi noi membri ai gamei LEGO Speed Champions – kitul LEGO al maşinii de raliuri M-Sport Ford Fiesta WRC, care omagiază victoriile din 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri, şi modelul Ford Mustang Fastback 1968.

***

Madison McQueen: “Tatăl nostru, Chad, ne-a învăţat să conducem cu ajutorul unor maşini Ford pe şoselele de coastă din California, deci a fost o experienţă incredibilă să putem să fim alături de el şi de această nouă maşină. Am fost în al nouălea cer când Ford şi Steve McQueen Estate au putut să doneze primul Mustang Bullit, cu numărul de şasiu 001, unei licitaţii în urma căreia au fost strânşi 300.000 de dolari care au fost donaţi în scop caritabil”