Elevii pasionaţi de matematică şi franceză se pot înscrie la concursul CPGE

0
118

Ambasada Franţei în România organizează cea de-a unsprezecea ediţie a Concursului pentru acces în Clasele pregătitoare ale Marilor Şcoli din Franţa (CPGE). Competiţia se adresează elevilor din clasele a XII-a, care deţin cunoştinţe excelente de matematică, dar şi noţiuni de limbă franceză. Primii doi candidaţi clasaţi, în urma acestui concurs, vor beneficia de burse acordate de Fundaţia Odon Vallet. De asemena, vor studia la Liceul Louis-le-Grand din Paris, timp de doi ani. La final, elevii au posibilitatea de a susţine examenele de admitere pentru şcolile de inginerie franceze. Cei care nu reuşesc să fie admişi într-o Grande Ecole, după cei doi ani de pregătire, pot continua studiile într-o universitate.

Înscrierile pentru acest concurs se pot face prin e-mail la următoarele adrese, în funcţie de centrul de examinare: Institutul Francez din România (Bucureşti): andreea.palcu@diplomatie.gouv.fr; Institutul Francez din România (Iaşi): olivier.dumas@institutfrancais-roumanie.com; Institutul Francez din România (Cluj-Napoca): secretariat.cluj@institutfrancais-roumanie.com; Institutul Francez din România (Timişoara):          camelia.gintaru@institutfrancais-roumanie.com; Lectoratul francez de la Sibiu (Sibiu): sibiulectoratfrancais@gmail.com. Data limită a înscrierilor este joi, 20 martie a.c.

Mai multe detalii despre concurs se găsesc pe pagina: http://www.institutfrancais-roumanie.com/cms/articleview/id_profil/126/id/649/language/ro