Ministrul Sorin Cîmpeanu: “Scenariul cel mai optimist, pentru revenirea elevilor la şcoală se referă la data de 8 februarie””

0
373
Ministrul Educației a vorbit din nou despre redeschiderea posibilă a școlilor de la începutul Semestrului al II-lea. Acesta a declarat la Digi24 că scenariul cel mai optimist este revenirea tuturor elevilor, fizic, la școală, de pe 8 februarie.

“Nu excludem în urma acestei analize responsabile în care Ministerul Educației va veni cu realitățile din educație, Ministerul Sănătății va veni cu lucrurile specifice domeniului sanitar, coordonatorii campaniei de vaccinare și reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență, fiecare vine cu competența lui, vor rezulta niște scenarii. Nu excludem, nici eu, nici noi, nu excludem niciun scenariu care ar putea să rezulte în urma unei analize responsabile. Când spun că nu excludem nici un scenariu, plecăm de la cel mai optimist: toată lumea la școală, sau un scenariu, în zonele cu o rată de infectare mai redusă – la școală. Sau cei mici, grădiniță, învățământ primar – la școală. Sau cei care dau examene, clasa VIII-a clasa a XII-a – la școală. Nu excludem absolut niciun scenariu, însă nu mă voi pronunța sub nicio formă înainte de a avea datele pe masă cu privire la rata de infectare, cu privire la disponibilitatea de vaccinare, cu privire la măsuri luate în alte state și cu privire la realitățile din educație, realități cât mai corect raportate. Obiectivul nostru este să avem o decizie în cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, deci la finele lunii ianuarie, chiar dacă Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, în toate unitățile de învățământ preuniversitar”, a declarat Cîmpeanu.