Cinci jucători out de la Universitatea Craiova

0
411

Nu mai puţin de 5 jucători a pus pe lista de transferuri de Universitatea Craiova în această pauză de iarnă: Kelic, Qaka, Fortes, Zakaric şi Ioniţă. Stoperul croat Renato Kelic, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Craiovei, pentru care a evoluat în ultimele 4 sezoane, în 110 meciuri şi a marcat 2 goluri.

Carlos Fortes, adus de la Gaz Metan acum un an, pentru 200.000 de euro, nu s-a impus în Bănie, unde a reuşit doar două goluri şi a mai fost aproape plecare în toamnă, la venirea lui Piţurcă, dar transferul în Israel a picat în ultima clipă. Atacantul portughez nu putea fi folosit până în luna aprilie, din cauza unei eliminări la echipa-satelit, iar suspendarea primită va trebui ispăşită tot la formaţia secundă, iar Liga a 3-a începe în martie. Aşadar, pentru Fortes există numai varianta unui transfer sau a unui împrumut peste hotare. Prima ofertă a şi apărut de la formaţia marocană Ittihad Tanger.

Craiova a decis să renunţe şi la Goran Zakaric, jucător venit în Bănie la solicitarea lui Victor Piţurcă. Deşi a fost utilizat constant de fostul tehnician al Craiovei, bosniacul nu a reuşit să marcheze vreun gol, iar conducerea Craiovei a decis să nu achite suma de 200.000 de euro pentru un transfer definitiv de la Partizan Belgrad, formaţia la care Zakaric evoluase ultima dată.

Un alt jucător care nu a fost inclus în lotul pentru stagiul din Turcia este Alexandru Ioniţă, pentru care există varianta unui împrumut la Rapid.

Albanezul Kamer Qaka a fost pus pe liber chiar înainte de plecarea în Turcia. O dată cu venirea lui Dan Nistor, albanezul avea și mai puține șanse de a evolua, mai ales că oltenii intenționează să-l utilizeze la mijloc și pe Uros Cosic, adus inițial ca stoper. Qaka, transferat în vara trecută de la Poli Iași penru 250.000 de euro, a bifat 15 prezențe în tricoul Științei, fără a marca sau a oferi vreun assist. De altfel, jucătorul de 24 de ani, care a mai jucat în România la Poli Iași și FCSB, nu are niciun gol marcat în toată cariera sa, el mai evoluând la 3 echipe din Norvegia.

În acelaşi timp, Marius Briceag va rămâne la echipa a doua a clubului, în cazul său nefiind vorba de o plecare, deoarece, dacă îl lasă liber de contract, clubul din Bănie ar trebui să achite o sumă de bani celor de la Vâlcea, de unde a fost adus jucătorul.