Un întreg arsenal descoperit de anchetatori! 15 arme şi peste 1.000 de cartuşe ridicate de la locuinţa ucigaşului din Palilula

0
156

armeAncheta în dosarul crimelor de la Palilula este în plină desfăşurare. Pe lângă stabilirea tuturor circumstanţelor în care doi localnici şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi grav, împuşcaţi de Dragoş Furtună, de 28 de ani, din Timişoara, care a tras peste 10 focuri de armă în incident, oamenii legii trebuie să afle de unde provenea şi ce destinaţie avea arsenalul descoperit în beciul casei autorului. Este vorba despre 15 arme de foc, pistoale şi puşti, dar şi componente, o parte dintre ele fiind ambalate, dar şi peste 1.000 de cartuşe, toate bine ascunse. Au mai fost ridicate telefoane mobile, laptop-uri, dar si usb-uri care urmează să fie supuse unei percheziţii informatice şi trebuie traduse şi actele medicale pe care soţia lui Dragoş Furtună le-a înmânat anchetatorilor, privind tratamentul „pentru depresie” urmat de acesta în Germania. Cercetările în dosar se fac sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Ciolacu, a acceptat, ieri, să ofere detalii despre tragedia cumplită petrecută vineri, în satul Palilula, comuna Bucovăţ şi să prezinte firul evenimentelor. Astfel, în urma cercetărilor efectuate până la acest moment, se pare că discuţiile între agresor, Dragoş Furtună, de 28 de ani, şi o parte dintre cei implicaţi, au început vineri, în jurul orei 14.00. Atunci şi-a lăsat bărbatul maşina, un Volkswagen alb, în dreptul uliţei, iar Ion Stuparu, de 56 de ani, nu a putut să treacă cu remorca cu lemne. Cei doi băieţi ai acestuia, împreună cu Fabian Trandafir, de 35 de ani, au venit să vadă de ce întârzie, timp în care a apărut şi Furtună, însoţit de bunicul soţiei sale, cu care fusese în câmp. S-au certat puţin, însă conflictul s-a stins la acel moment, Dragoş Furtună luându-şi maşina şi pornind spre casă.

Agresorul a tras peste 10 focuri de armă

Mai târziu, în jurul orei 16.30, băieţii lui Ion Stuparu împreună cu Fabian Trandafir, de 35 de ani, au pornit cu maşina către Craiova. Au trecut prin dreptul casei lui Dragoş Furtună (casa bunicilor soţiei, mai exact), au încetinit, l-au văzut în curte, aşa că au mai parcurs câteva zeci de metri, apoi s-au întors. Furtună nu mai era în curte, astfel că cei trei au trecut mai departe cu maşina şi au întors din nou. De această dată Dragoş Furtună a ieşit la poartă înarmat cu o macetă şi o coadă de topor, numai că cei trei bărbaţi au coborât din maşină şi l-au dezarmat foarte uşor de cele două obiecte, strigându-i că nu face el legea la ei în sat. Soţia bărbatului, care este medic rezident, a ieşit în stradă să vadă ce se petrece, şi le-a spus celor trei localnici „lăsaţi-l în pace, că e nebun…”.

palilula (4)Imediat, în timpul discuţiilor, Dragoş Furtună, care avea asupra sa patru arme, a scos una şi a tras către Fabian Trandafir. Deşi rănit, cel din urmă a rupt-o la fugă pe o uliţă, în timp ce fraţii Stuparu au fugit în altă direcţie. Furtună s-a luat după Fabian, în care a tras şapte gloanţe, în total, după cum s-a stabilit la autopsie, şi l-a rănit la faţă (obraz) pe Vasile Zidaru, de 48 de ani. S-a întors în faţa casei, i-a spus soţiei că viaţa lui s-a terminat, şi a plecat în urmărirea fraţilor Stuparu. I-au ieşit în cale tatăl celor doi, Ion Stuparu, pe care l-a împuşcat în antebraţul drept şi tatăl lui Fabian, Ion Trandafir, pe care l-a împuşcat direct în inimă. Şi-a pus apoi pistolul la tâmplă şi s-a sinucis. A folosit cel puţin două din cele patru pistoale pe care le avea la el, şi a mai mult de 10 focuri spun anchetatorii. Ion Trandafir şi agresorul, Dragoş Furtună, au decedat pe loc. Fabian Trandafir, Ion Stuparu şi Vasile Zidaru au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a murit şi Fabian Trandafir.

Modifica arme, dar fabrica şi cartuşe

palilula (2)Şi lucrurile nu s-au încheiat aici. Pentru că în locuinţa criminalului din Palilula s-a descoperit un adevărat arsenal. Astfel, potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 15 arme de foc, puşti pistoale, dar şi componente, o parte dintre ele fiind ambalate, dar şi peste 1.000 de cartuşe, multe ascunse în bidoane de plastic şi în vasul de expansiune al unui hidrofor. „Pe lângă agresiunea soldată cu consecinţele pe care le cunoaştem, ne-am trezit şi cu acest arsenal, cele mai multe dintre arme fiind modificate pentru a folosi muniţie letală. Putem spune că avea un adevărat atelier, unde modifica arme, dar fabrica şi cartuşe, pe care însă îl ţinea mereu încuiat. Trebuie să stabilim de unde proveneau armele, ce făcea cu ele, cu cine a intrat în contact, dar şi dacă urmau să fie vândute în ţară sau străinătate”, ne-a declarat procurorul Cristian Ciolacu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Din casă au mai fost ridicate patru telefoane mobile, două laptop-uri, dar şi usb-uri care urmează să fie supuse unei percheziţii informatice. Ancheta oamenilor legii continuă.