Au vrut să mituiască doi poliţişti cu 131 de lei şi un telefon mobil

0
160

Doi doljeni, de 17, respectiv 23 de ani, au ajuns, ieri, în arestul IPJ Dolj, după ce au fost prinşi de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încercând să mituiască doi poliţişti craioveni pentru a scăpa de un dosar penal. Cei doi agenţi de la Secţia 2 Poliţie Craiova i-au prins în trafic pe doljeni, minorul fiind cel care conducea BMW-ul cu care circulau.

arestatPotrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, luni dimineaţa, în jurul orei ora 2.00, o echipă de agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, formată din agent-şef adjunct Tudor Judeţ şi agent Ionuţ Andrei, a oprit în trafic, pe strada „Nicolae Romanescu”, un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Ionuţ N., de 17 de ani, din comuna Lipovu, pe scaunul din dreapta fiind Marius Cioroianu, de 23 de ani, din aceeaşi localitate.

Cei doi au fost duşi la sediul secţiei de poliţie, iar pe timpul deplasării, dar şi în unitate, au încercat să ofere, în mod explicit, celor doi poliţişti sume de bani pentru a nu întocmi dosar penal pe numele minorului de 17 ani. Cei doi poliţişti au informat de îndată conducerea Inspectoratului şi i-au sesizat pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând cu întocmirea documentaţiei specifice infracţiunii constatate. Între timp, ofiţerii anticorupţie, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au ajuns la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova unde i-a prins în flagrant pe cei doi tineri în timp ce ofereau poliţiştilor suma de 131 lei şi un telefon mobil Nokia Lumia în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a renunţa la întocmirea actelor premergătoare începerii urmăririi penale.

Cei doi au fost ridicaţi şi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost audiaţi de procurorul de caz sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi dare de mită, iar ieri după-amiază pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ajungând după gratii. Astăzi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.