A primit ce a vrut! Bărbatul care a înjunghiat angajata unui magazin din Craiova ca să ajungă după gratii face 14 ani de puşcărie

0
60

politia injunghiata (3)Florian Ilie, doljeanul de 52 de ani care, la sfârşitul lunii februarie a.c., a înjunghiat-o pe angajata unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, o tânără de 25 de ani, a obţinut ce şi-a dorit. Le declarase atunci anchetatorilor că voia să ajungă în spatele gratiilor pentru că nu avea din ce trăi, iar ieri, magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tâlhărie calificată. În plus, judecătorii au stabilit că inculpatul trebuie să achite şi cheltuielile de spitalizare ale victimei, în valoare de 2.660 lei, şi l-au menţinut după gratii. Sentinţa pronunţată la Tribunal nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, ieri, sentinţa în dosarul lui Florian Ilie, de 52 de ani, bărbatul care a înjunghiat, la sfârşitul lunii februarie a.c., vânzătoarea unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru … 29 de lei. Doljeanul a fost găsit vinovat de ambele infracţiuni reţinute în sarcina sa, respectiv tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, şi a fost condamnat la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare. Judecătorii au menţinut măsura arestării preventive a inculpatului, acesta fiind obligat să acopere cheltuielile de spitalizare ale victimei, în sumă de 2.660,86 lei şi să achite alte 700 de lei cheltuieli judiciare. Hotărârea pronunţată ieri, la Tribunalul Dolj, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova atât de inculpat cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată.

Reamintim că, luni, 29 februarie a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi că Raluca Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată de o persoană necunoscută care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. În urma anchetei demarate de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au stabilit că Florian Ilie, de 52 de ani, în jurul orei 7.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată Ciucă Raluca în vârstă de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală (flanc stâng). Tânăra a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orelor 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde le-a spus lucrătorilor de poliţie despre fapta comisă.tribunal (3)

Trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tâlhărie calificată

Tânăra a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar medicii legişti au constatat că leziunile suferite de victimă necesită 30-35 zile îngrijiri medicale şi i-au pus în primejdie viaţa, astfel că s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor. În timpul audierii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj inculpatul a declarat că nu are nici o sursă de venit şi a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra tinerei, explicând că vrea să ajungă la puşcărie. Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 29 februarie, iar pe 1 martie a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, măsura fiind prelungită ulterior. Între timp procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe doljean, dosarul înregistrându-se pe 18 aprilie la Tribunalul Dolj. A fost analizat în camera preliminară, s-a constatat legalitatea administrării probelor din dosar şi a rechizitoriului, iar acum s-a pronunţat sentinţa.