Executor bancar şi judecătoresc arestat pentru 9 infracţiuni de abuz în serviciu

1
67

arestatUn executor bancar şi judecătoresc a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatului emis ieri, de Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea a nouă infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Bărbatul a fost reţinut marţi, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova, care spun că acesta a sustras bani din conturile unor datornici din dosare de executare şi a mutat bani dintr-un cont în altul pentru a acoperi ceea ce făcuse, prejudiciul total creat fiind de peste 2,7 milioane lei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că marţi, 4 octombrie a.c., au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Costinel Romeo Drăgan, la data faptelor executor bancar şi judecătoresc, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care cinci în formă continuată). În ordonanţa procurorilor se arată că: „în perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. De precizat este faptul că, pentru toate aceste operaţiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei”.

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă inculpatului calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar ieri după-amiază l-au prezentat Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele inculpatului.

1 COMENTARIU

Comments are closed.