Deznodământ ideal în Ardeal

0
183

Universitatea Craiova a avut un final perfect pe terenul CFR-ului, înscriind golul victoriei la ultima fază a jocului

Craiova şi CFR-ul n-au riscat prea mult în prima repriză a confruntării din Gruia. Bălgrădean a fost jucătorul care a avut cele mai multe atingeri de balon în prima jumătate de oră. Construcţia Ştiinţei a fost previzibilă, lentă, în condiţiile în care nici gazdele nu s-au aruncat asupra careului oltean, încercând doar şuturi de la distanţă. La cel al croatului Gomelt, alb-albaştrii au avut şansă, fiindcă din bara dreaptă mingea i-a sărit în braţe lui Bălgrădean. Ivan a fost singurul oltean periculos, cu o lovitură de cap prinsă de Marc şi un şut de pe loc peste poartă. Pe faza de construcţie, Săndoi a imaginat un 3-4-3, cu Kay coborând între stoperi şi Ivan alăturându-se atacanţilor, iar pe atacul CFR-ului cei doi jucători ai Craiovei aglomerau mijlocul terenului, Kay având rolul de a sta aproape de pivotul Beleck. Capverdianul avea însă să rămână stoper din minutul 20, fiindcă Acka s-a accidentat la o fază în care Vătăjelu a exagerat cu driblingurile în propria jumătate, iar trei ceferişti l-au înconjurat, deposedându-l. Săndoi l-a trimis pe Dumitraş să joace în premieră la închidere, unde nu a fost deloc în elementul său. O pasă aiurea a acestuia a provocat faza din care gazdele au marcat, în startul părţii secunde, cu o  schemă exersată, care a făcut şah-mat apărarea Craiovei. O lovitură liberă executată în triunghi l-a găsit la finalizare în 6 metri pe Beleck şi atacantul împrumutat din Serie A a fost letal. Craiova n-a fost capabilă să reacţioneze, în timp ce Săndoi refuza pur şi simplu să facă schimbări. Atitudine neverosimilă, fiindcă în jumătatea adversă alb-albaştrii jucau fiecare pe cont propriu, refuzând o strategie comună. De altfel, niciuna dintre schimbări nu a fost efectuată pentru a impulsiona jocul ofensiv al alb-albaştrilor, două fiind forţate de accidentări, iar ultima a survenit în prelungiri, pentru a mai câştiga timp.

Prima şansă de gol a Ştiinţei din partea secundă a venit tot de la Ivan, care a şutat în plasa laterală mingea venită dintr-un clinci, Băluţă încăpăţânându-se să nu paseze. Craiova a încercat egalarea după ce Bălgrădean a menţinut rezultatul printr-o paradă la şutul lui Beleck, scăpat singur cu căpitanul oltean. Bawab şi-a obţinut poziţia preferată pentru o lovitură liberă, de la 18 metri perpendicular pe poartă, dar execuţia a dezamăgit. Egalarea a venit din piciorul lui Nuno Rocha, inexistent până atunci. Vătăjelu a centrat în faţa porţii, Ivan a deviat atât cât Camora să nu intervină, iar Rocha s-a aruncat spre gol, mingea ajungând în plasă, iar capverdianul în bară. Văzând că le scapă două puncte, ardelenii au ieşit iar la atac, în timp ce Craiova părea mulţumită cu egalul, după tragerile de timp ale lui Bălgrădean. Apărând punctul, alb-albaştrii s-au trezit în desagă cu toate trei. Golul decisiv a avut background captivant. Achim a pătruns şi a tras puternic, iar Goian a respins cu mâna de pe 16 metri, dar s-a acordat doar corner. Bawab a executat, Băluţă a deviat pe colţul lung, unde Rocha s-a trezit cu mingea la un  metru de poartă, dar de această dată el a ajuns în plasă şi mingea în bară. Faza a continuat cu centrarea lui Mateiu, pe care s-au năpustit Dumitraş şi Curelea, iar din gheata primului mingea a ajuns în poartă, deviată uşor de Marc şi de bară. Deşi a jucat mult sub ce arătase în meciul precedent, cu Pandurii, Universitatea câştigă pe un teren interzis pentru oaspeţi până duminică seara. Alb-albaştrii sunt la egalitate cu ocupanta ultimei poziţii de play-off şi au un retur întreg la dispoziţie pentru a se intercala în Top 6 şi a îndeplini obiectivul.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Beleck 47 / Nuno Rocha 78, Dumitraș 90+3

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori: 3.000

CFR Cluj: Marc 5 – T. Lopes 5, Larie 6, Goian 5, Camora 5 – Gomelt 7, Petrucci 6 – Jakolis 7 (81 Nuno Bruno) 5, Cr. Lopez 5 (82 Negruț) 5, Nouvier 6 (70 Păun) 5 – Beleck 8. Antrenor: Francisc Dican.

Universitatea: Bălgrădean 7 – Achim 6, Popov 7, Acka 6 (20 Dumitraș) 6, Vătăjelu 6 – Băluță 6, Kay 7, Mateiu 7, Ivan 7 (85 Curelea) 6 – Bawab 6 (90+3 Bancu), Nuno Rocha

6. Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) 7.