Noua generație a sistemului de infotainment SYNC va fi disponibilă pentru prima dată pe modelul Mustang Mach-E electric

0
399

Noua generație a sistemului de infotainment SYNC va fi disponibilă pentru prima dată pe modelul Mustang Mach-E electric. Noul SYNC va reține date despre comportamentul șoferului și va putea ulterior emite sugestii utile. Acesta folosește recunoașterea conversațiilor, rezultatele căutării pe internet și tehnologiile inteligente de învățare automată pentru a face sugestii utile ce au ca scop optimizarea timpului.

Ford și-a prezentat noul sistem de infotainment pentru prima dată în Europa prin intermediul unui eveniment virtual exclusivist. Totodată, compania prezintă astăzi o nouă funcție, Remote Vehicle Setup, care permite proprietarilor să își configureze mașina înainte de a o conduce – de la modurile de condus preferate la culorile ambientale ale habitaclului.

„Am lucrat intens pentru a ne asigura că deținerea unui Mustang Mach-E reprezintă o experiență care asigură cel mai înalt nivel de personalizare și de conectivitate”, a spus Jan Schroll, manager de conectivitate, Ford Europa. „Noua generație SYNC este cea mai inteligentă versiune și va deveni mai inteligentă pe măsură ce conduceți mașina. Este concepută pentru a ști de ce aveți nevoie – și când aveți nevoie – astfel încât să vă așezați confortabil și să vă bucurați de călătorie”.

Un nivel superior de personalizare

Codul pentru noua generație SYNC a fost scris de la început pentru a aduce filosofia de design concentrată pe om în prim-planul experienței de șofat. Acesta permite personalizarea a peste 80 de setări disponibile pe Mustang Mach-E, de la temperatura în habitaclu și poziția scaunului, până la iluminarea ambientală.

Sistemul poate chiar identifica șoferii prin intermediul smartphone-ului sau al cheii mașinii și poate aplica setările înainte ca șoferul să pornească la drum – astfel încât fiecare membru al familiei să poată beneficia de experiențe unice pe parcursul călătoriilor.

Sistemul folosește un algoritm de învățare automată pentru a înțelege mai bine obiceiurile șoferilor. Mergi la sala de sport în fiecare vineri? Suni acasă la întoarcerea de la muncă? Noua generație SYNC va învăța rutina fiecărui proprietar pentru a face sugestii de navigare și de comunicare utile, la momentul potrivit, permițând șoferilor să se concentreze asupra drumului.

Pe Mustang Mach-E, noua generație SYNC dispune de un ecran tactil Full HD de 15,5 inch. Consola este ușor de utilizat, în timp ce interfața a fost reorganizată. Gesturile de tip zoom și rotire sunt posibile, în timp ce interfața permite ajustarea tactilă rapidă a volumului pentru muzică sau convorbiri.

Navigarea prin interfața SYNC a fost regândită, astfel încât informațiile și aplicațiile de care șoferii au nevoie să nu fie la mai mult de o atingere – două distanță. Ecranul mare cu aspect inovativ permite afișarea mai multor aplicații simultan, astfel încât să puteți observa, de exemplu, navigația în timp ce efectuați un apel telefonic.

Proprietarii de Mustang Mach-E vor putea configura setările mașinii înainte ca aceasta să le fie livrată, prin intermediul funcției Remote Vehicle Setup. Aceștia pot să-și creeze un profil personalizat, să salveze setările și locațiile preferate, cum ar fi supermarket-ul sau locul de muncă și să identifice stațiile de încărcare din apropiere.

Configurarea se poate realiza online sau în FordPass, aplicația pe care o pot utiliza deținătorii de Ford.1Astfel, șoferii pot prestabili, printre altele, inclusiv orele de plecare zilnice, setările preferate pentru habitaclu și nivelurile de încărcare a bateriei. Modurile de conducere disponibile pe Mustang Mach-E pot fi, de asemenea, personalizate: alegerea dintre Active, Whisper sau Untamed va ajusta reacția vehiculului, în timp ce sunetul mașinii și culorile ambientale pot fi și ele personalizate.

Profilul de personalizare este stocat în cloud, așa că, atunci când proprietarul își conectează smartphone-ul cu Mach-E, setările sunt reținute, iar șoferii pot pleca liniștiți la drum. Actualizările viitoare de tip over-the-air vor permite, de asemenea, personalizarea setărilor radio înainte ca vehiculul să fie livrat.

„Setările standard nu se potrivesc tuturor”, a spus Sheryl Connelly, Ford Global Consumer Trends și Futuring Manager. „Consumatorii doresc produse, servicii și experiențe care să se potrivească în mod specific nevoilor lor – de aceea Ford oferă posibilitatea personalizării înainte de livrare pe Mustang Mach-E. Această opțiune face ca niciun Mustang Mach-E să nu fie identic cu altul”.

Proprietarii de Mustang Mach-E își pot folosi smartphone-ul și pentru a debloca vehiculul. Cu funcția Phone-as-a-Key, vehiculul va recunoaște instantaneu cine se apropie, va debloca ușile și va activa preferințele și setările individuale ale șoferului. 2 Dacă bateria smartphone-ului șoferului se descarcă, acesta poate introduce pur și simplu parola personală pe o tastatură de pe portiera mașinii.