Zilele Europene ale Patrimoniului, sărbătorite la Muzeul Olteniei

0
90

MO Zilele Europene ale Patrimoniului (1)Muzeul Olteniei va organiza sâmbătă, 16 septembrie, cu ocazia evenimentului cultural european „Journees Europeennes du Patrimoine – Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP)”, o suită de acţiuni culturale menite să ofere craiovenilor ocazia de a descoperi aspecte inedite despre monumente istorice şi situri/zone naturale protejate, din zona Olteniei, mai puţin cunoscute sau neaccesibile publicului larg.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi, începând cu ora 11.00, la Secţia de Știinţele Naturii (strada „Popa Șapcă” nr. 8), pentru a beneficia de comunicări interactive axate pe tematica „monumentelor/siturilor naturale din Oltenia” în cadrul unor vizite ghidate, în regim de gratuitate, în spaţiile expoziţionale ale secţiei.

De asemenea, Secţia de Etnografie (Casa Băniei) va marca evenimentul printr-o prezentare inedită cu privire la istoricul clădirii – vechi monument de arhitectură brâncovenească şi cea mai veche construcţie civilă din Craiova, evidenţierea eroilor şi evenimentelor istorice ce au marcat transformarea sa până la momentul în care, în anul 1966, a devenit locaţie muzeală găzduind Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei.