Şoferul care a vrut să mituiască un poliţist cu 400 de euro rămâne în arest preventiv

0
188

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au menţinut, marţi, în arest preventiv, pe tânărul de 27 de ani, din comuna Rast, care a vrut să mituiască un poliţist cu 400 de euro pentru a scăpa de dosar penal. Hotărârea a fost luată la primul termen al procesului în care doljeanul este judecat pentru dare de mită, pe fond cauza fiind amânată pe 16 august.

puscarieMagistraţii Tribunalului Dolj au hotărât, marţi, 4 iulie a.c., să menţină măsura arestării preventive a lui Adi Doru Barbu, de 27 de ani, din comuna Rast, în dosarul în care este judecat pentru dare de mită: „Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Barbu Adi Doru, prin încheierea nr. 124 din data de 03 mai 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererea formulată de inculpatul Barbu Doru Adi, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 04 iulie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adi Doru Barbu, de 27 de ani, din comuna Rast, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dosarul înregistrându-se pe 23 mai a.c., pe rolul Tribunalului Dolj. Asta după ce, pe 2 mai a.c., ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au organizat prinderea în flagrant a lui Adi Doru Barbu în timp ce oferea suma de 400 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Secţia 8 Poliţie Rurală Rast, Daniel Penuş, pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Potrivit denunţului poliţistului, pe 1 mai a.c., Barbu i-a oferit o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă constatată de poliţist pe 28 aprilie a.c. Echipa operativă l-a „săltat” pe doljean imediat ce i-a pus pe birou poliţistului suma de 400 euro. Adi Barbu a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar pe 3 mai a.c., Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj şi a fost analizat în camera preliminară, de unde a ieşit pe 15 iunie a.c. Instanţa a respins cererile inculpatului şi a dispus începerea procesului. Marţi a fost primul termen al procesului, iar cauza a fost amânată pentru 16 august a.c.