S-a găsit şi viceprimarul nr. 2: Stelian Bărăgan

0
173

Consilierul municipal Stelian Bărăgan va fi propunerea PSD pentru cea de-a doua funcţie de viceprimar al Craiovei. Nominalizarea acestuia a fost anunţată pe Facebook de liderul social-democraţilor, Claudiu Manda, şi a fost confirmată şi de primarul Mihail Genoiu, care a făcut şi o descriere de nota 10 a candidatului.

baragan genoiu cosmanNominalizarea lui Stelian Bărăgan a fost făcută mai întâi de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, acesta dezvăluind numele candidatului pe profilul său de Facebook. Ştirea a fost confirmată apoi şi de primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Întrebat, într-o conferinţă de presă, cine este persoana din rândul aleşilor locali care va fi propusă pentru această funcţie, Genoiu a oferit acelaşi nume. „Noul viceprimar este colegul nostru, consilierul local Stelian Bărăgan”.

Primarul Craiovei a încercat apoi să explice şi de ce a fost aleasă această persoană. Genoiu a spus că Stelian Bărăgran a fost desemnat de consilieri să conducă şedinţele Consiliului Local Municipal pe o perioadă de trei luni, conform procedurii votate la început de mandat, de unde rezultă că se bucură de apreciere în rândul colegilor. „Am stabilit procedura ca, din trei în trei luni, cineva trebuie să conducă şedinţele şi lucrul acesta înseamnă că el a fost apreciat demult. Nu pot să spun că a fost o ordine în desemnarea preşedinţilor de şedinţă, dar oameni care au fost apreciaţi au condus aceste şedinţe. Iar Stelică Bărăgan este unul dintre ei”.

Persoana a fost decisă la partid

Genoiu nu s-a oprit aici, încercând să îi facă şi un portret moral candidatului social-democrat, portret care îl recomandă pentru această funcţie. „Este un tânăr, este ferm, este bine pregătit, este ok din toate punctele de vedere. Eu sunt bucuros şi îl aştept cât mai repede să vină şi să-şi preia funcţia pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut şi trebuie să gândim o reîmpărţire a activităţilor din Primărie între cei doi viceprimari, city-manager, iar toţi să aibă responsabilităţi foarte clare. Deci, din punctul meu de vedere, Stelică Bărăgan nu este o surpriză, ci este o persoană la care cred că şi eu m-aş fi gândit. Nu pot să spun că m-am gândit neapărat la el, dar oricum era dintre cei la care mă gândeam şi eu în perspectiva acestei funcţii”, a mărturisit Genoiu.

Întrebat dacă a existat vreo listă cu mai mulţi candidaţi şi cum s-a ajuns, totuşi, la această persoană, primarul Craiovei a răspuns sec: „A fost o discuţie la nivelul organizaţiei locale a partidului”.

Vot în Consiliu

Cel mai probabil, proiectul de hotărâre privind desemnarea viceprimarului Craiovei se va afla pe ordinea de zi a şedinţei CLM Craiova de la sfârşitul acestei luni. Procedura spune că fiecare partid are posibilitatea să nominalizeze o persoană, însă PNL Dolj a anunţat că nu va uza de acest drept şi nu va face nici o propunere în acest sens. În ceea ce priveşte ALDE, care are doi consilieri în CLM, conducerea locală a partidului a anunţat săptămâna trecută că, dacă PSD-ul nu va lua în calcul şi un reprezentat al său, atunci este foarte posibil să se meargă pe cont propriu, şi nu în cadrul unei coaliţii cum a fost până acum, deci să vină cu o propunere separată. Însă, dată fiind componenţa Consiliului Local, în care PSD deţine majoritatea şi fără sprijinul celor de la ALDE, apariţia celui de-al doilea candidat ar putea fi privită cel mult ca o chestiune de orgoliu politic, dar care nu va schimba cu nimic evoluţia lucrurilor, nominalizarea PSD având toate şanse să treacă, astfel că Stelian Bărăgran este ca şi viceprimar al Craiovei.