A trecut de cealaltă parte a gratiilor! / Comisar-şef de la PMS Craiova reţinut pentru trafic de influenţă

0
486

pmsUn comisar-şef de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova a fost reţinut pe 24 de ore, ieri după-amiază, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Ofiţerul PMS Craiova a fost prins în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în parcarea centrului comercial Auchan, în timp ce primea 1.000 de euro (a patra tranşă) din cei 5.000 de euro pe care îi ceruse unui bărbat pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul unităţii. Astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat, ieri, prinderea în flagrant a lui Marian Şerban, comisar-şef de penitenciare în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunţător, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

Ioan Bolos – liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotiva, adus la audieri la DNA TimisoaraAncheta în acest caz a fost demarată la sfârşitul lunii mai a.c., după ce un doljean s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, unde a formulat un denunţ cu privire la comisarul-şef Marian Şerban. Denunţătorul a povestit că, în perioada august 2016 – mai 2017, ofiţerul PMS Craiova i-a pretins suma de 5.000 euro, din care i-a şi dat 4.000 euro în trei tranşe (3.000 euro şi în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare. Dacă a văzut că nu s-a rezolvat nimic, doljeanul a decis să-l denunţe pe ofiţer şi le-a explicat că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului şi diferenţa de 1.000 euro, până la concurenţa sumei de 5.000 euro pretinsă, aşa cum îi ceruse.

 Situaţia a fost sesizată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost făcute verificări pentru a se stabili dacă se confirmă cele sesizate de doljean şi, ulterior, s-a dispus organizarea flagrantului. Denunţătorul şi ofiţerul PMS Craiova s-au întâlnit, ieri, în parcarea centrului comercial Auchan din Craioviţa Nouă, imediat după primirea banilor comisarul-şef Marian Şerban fiind luat în primire de echipa operativă: Ş.M. fiind surprins imediat după ce a primit de la denunţător suma de 1000 euro în autoturismul proprietate personală. Cu acest prilej, a fost efectuată şi o percheziţie la domiciliul persoanei. Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, urmând ca procurorul de caz să dispună cu privire la eventualele măsuri preventive”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Marian Şerban a fost audiat de procurorul de caz care, la final, a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul a fost introdus în arest, iar astăzi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.