„Feminitate / Feminism”, în dezbatere la Tradem

0
110

feminitateLa Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova va avea loc mâine, 7 iulie, ora 18.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Prăvălia culturală îţi dă rendez-vous la Tradem!”. Sunt invitaţi „la tejghea”, în Salonul Medieval al instituţiei, toţi cei care doresc să-şi spună părerea despre „Feminitate / Feminism”.

„Orice abordare, de la gingăşie şi cavalerism la egalitate în drepturi şi egalitate de şanse, orice referinţă, din perspectivă istorică sau actuală, la susţinerea intereselor femeii şi necesitatea mişcărilor de emancipare în plan economic, social, politic sau personal sunt binevenite. De asemenea, sunt oportune orice alte legături cu tema, fie că e vorba despre mişcări culturale, de experienţe subiective, de implicaţii psihologice sau sociale, de prezenţe feminine în arte vizuale, muzică, literatură, cinema, arhitectură etc., de teologie, misoginism sau de condiţia femeii, în general”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor. Moderatorul întâlnirii va fi Cornel Mihai Ungureanu, totodată redactor-şef al revistei on-line „Prăvălia culturală” (http://pravaliaculturala.ro/), apărută la Craiova în anul 2006.

Din 2015, întâlnirile de la tejgheaua „Prăvăliei culturale” nu mai sunt doar virtuale, ele fiind găzduite lunar de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în cadrul proiectului „Prăvălia culturală îţi dă rendez-vous la Tradem”. Potrivit iniţiatorilor, „acesta îşi propune stimularea dezbaterii unor teme de interes general, a culturii dialogului între persoane din generaţii diferite, cu pregătiri şi experienţe diverse, dezvoltarea creativităţii şi a aptitudinilor de comunicare prin participarea la discuţii, scoaterea publicului din rolul pasiv, de spectator, şi transformarea sa în generator de conţinut ideatic”.