Doi voluntari din Craiova în Reţeaua naţională a lucrătorilor de tineret

0
148

tineri 2Pentru a înţelege mai bine nevoile tinerilor şi a fi mai aproape de acestea prin dialog structurat şi formare (training), Ministerul Tineretului şi Sportului a creat Reţeaua naţională de lucrători de tineret voluntari (tineRETEA), ai cărei membri au fost selectaţi şi instruiţi în prima parte a acestui an. Din fiecare judeţ au fost vizaţi doi voluntari lucrători activi de tineret, Doljul fiind reprezentat de Dorina Gruia (Asociaţia pentru tineri Streets) şi Adina Enache (Centrul Educational de Resurse şi Training), care vor beneficia de sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj. Prima activitate din sfera consultării – Cafenea publică –, are loc la Craiova astăzi, în „District Cafe” (strada „Ştirbei Vodă” nr. 7).

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi-a propus crearea unei reţele la nivel naţional de lucrători de tineret, din cadrul societăţii civile. Motivele: pe de o parte, pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat şi, pe de altă parte, pentru a răspunde prin formare nevoilor de participare şi implicare ale tinerilor în activităţi de tineret şi voluntariat, urmând ca la nivelul fiecărui judeţ reţeaua de lucrători de tineret să realizeze cel puţin patru activităţi din sfera consultării şi a dialogului structurat şi să desfăşoare o activitate de formare în comunităţile în care sunt activi în perioada 17 iunie – 15 noiembrie 2016”.

Potrivit site-ului MTS (www.mts.ro), obiectivele reţelei sunt creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat, asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat şi activităţi de participare şi învăţare non-formală.tineri 1

În judeţul Dolj, cei doi voluntari lucrători activi de tineret – Dorina Gruia (Asociaţia pentru tineri Streets) şi Adina Enache (Centrul Educational de Resurse şi Training) –, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean şi vor răspunde prin formare nevoilor de participare şi implicare ale tinerilor în activităţi de tineret şi voluntariat.