Cinci şcoli din Craiova, premiate la Palatul Parlamentului

0
1391
 În ziua de 4 iunie, la Palatul Parlamentului a avut loc Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” – 2019, pentru 87 de unităţi de învăţământ preuniversitar din toată ţara.  Între cele care  au primit acest certificat, se află şi cinci instituţii de învăţământ din Craiova, care merită toate felicitările.
 Festivitatea de la Palatul Parlamentului a fost una grandioasă, bucurându-se de prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, şi a mai multor parlamentari.  Între cele 87 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară, care au primit acest titlu, se află şi cinci şcoli din Craiova:  Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul „Voltaire” şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”. Fiecare dintre unităţile menţionate a primit şi suma de 5.000 de lei, destinată dotărilor. La ceremonie, au fost prezenţi elevi şi manageri ai instituţiilor de învăţământ premiate , unii dintre ei susţinând şi scurte alocuţiuni. Inspectorul general al învăţământului doljean, prof. Monica Leontina Sună, prezentă la decernarea premiilor, a precfizat: „Obţinerea acestui titlu le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul unităţilor de învăţământ. Le doresc tuturor şcolilor să aibă un interes cât mai mare în dezvoltarea de noi proiecte cu impact major asupra beneficiilor educaţiei”.
Competiţie lansată în 2004
Competiţia se află la cea de-a XVI-a ediţie şi se adresează  tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar, care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare. În evaluarea candidaturilor, s-a ţinut cont de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanţele şcolare, reflectate în rezultatele elevilor la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri şcolare, de asigurarea egalităţii de şanse şi facilitarea accesului la educaţie, precum şi de calitatea şi coerenţa documentelor de candidatură. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care unitatea trebuie să concureze pentru reconfirmarea titlului obţinut. Concursul a fost lansat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.