Întâlnirea Grindeanu-Arafat-Bodog pe tema ambulanţelor are loc azi, la Palatul Victoria

0
207

Grindeanu-BodogPremierul Sorin Grindeanu va avea o întâlnire, astăzi, cu miniştrii Sănătăţii şi de Interne, Florian Bodog şi Carmen Dan, dar şi cu Raed Arafat, pentru a discuta despre achiziţia de ambulanţe, după ce, iniţial, a fost amânată pentru că avionul cu care s-a întors în ţară Arafat a avut întârziere. Întâlnirea se desfăşoară începând cu ora 10.00, la Palatul Victoria.

Iniţial, întâlnirea urma să aibă loc săptămâna trecută, după şedinţa Executivului de miercuri. “Acea întâlnire se amână. Nu va mai avea loc în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.). Domnul secretar de stat Raed Arafat venea acum direct de la Washington. Din păcate, cursa domniei sale a avut o întârziere considerabilă şi va ajunge destul de târziu în această seară. Premierul şi-ar fi dorit să aibă o întâlnire şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul de Interne, şi cu ministrul Sănătăţii şi, de asemenea, cu şeful ANAF. Având în vedere această întârziere, întâlnirea nu mai este posibilă în cursul de astăzi, cel mai probabil se amână pentru săptămâna viitoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, după şedinţa Executivului.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat săptămâna trecută, marţi, că în prezent nu sunt bani în buget pentru achiziţia de ambulanţe, afirmând că aşteaptă de la ministrul Sănătăţii şi de la şeful IGSU, Florian Bodog şi Raed Arafat, soluţii pentru finanţarea acestora.

“Am avut întâlniri în perioada trecută şi cu doamna ministru, şi cu domnul ministru Bodog, şi cu domnul Arafat. Pe mine şi pe noi ar trebui să ne intereseze în primul rând, nu cine şi ce organizează, cel puţin, pe mine ca ministru nu neapărat … cât să existe aceste ambulanţe cât mai rapid şi oamenii să beneficieze de ele… Acum eu ştiţi că am evitat şi eu şi i-am rugat şi pe colegii mei din guvern să nu vorbim foarte mult despre moşteniri grele. Dar, în acest moment, n-avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm. De exemplu, eu mă aştept la soluţii din partea celor cu care mă voi întâlni mâine în primul rând legate de finanţare, pentru că în momentul ăsta, pe buget, nu există finanţare pentru achiziţia acestor ambulanţe. Deci, punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă şi etapa asta, cea legată de acest acord cadru, dar pe noi în primul rând ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiţii transparente… şi de asemenea cum găsim sursa bugetară pentru achiziţia acestor ambulanţe”, a declarat atunci Sorin Grindeanu.

El a precizat că din punctul său de vedere înnoirea parcului auto este o prioritate, “dar nu nerespectând toate procedurile legale”.