„Provocărţi”, sâmbătă, în Grădina Botanică!

0
215

provocarti 1„Cercetaşii României” – Centrul Local Craiova vă invită sâmbătă, 10 iunie, între orele 17.00 şi 20.00, în Grădina Botanică, la cea de-a III-a ediţie a evenimentului „Provocărţi”, menit să promoveze lectura. Acesta constă în donarea de cărţi participanţilor în urma efectuării unei provocări, care poate fi pe teme diverse: cercetăşie, lectură, filme, sport ş.a.

Evenimentul promovează, de asemenea, ideea de a nu judeca o carte după copertă, astfel că fiecare volum va fi împachetat individual, beneficiind de o scurtă descriere pe copertă, doar cu detaliile importante (coordonate temporale, spaţiale şi genul cărţii – beletristică, istorie, copii etc.). Toate cărţile sunt donate de voluntari şi sponsori special pentru organizarea acestui eveniment.

provocarti 2«Pe 10 iunie, schimbăm foaia în Grădina Botanică din Craiova! Organizăm a III-a ediţie „Provocărţi” pentru a promova lectura la nivel local şi, de asemenea, pentru a dezobişnui oamenii să judece o carte după copertă. În schimbul unei cărţi trebuie să efectuaţi o provocare, al cărei scop nu este altul decât de a vă bine dispune. Vă aşteptăm pentru a vă îmbogăţi biblioteca alături de noi!», este invitaţia lansată de tinerii cercetaşi.

Conceptul „Provocărţi” a apărut la nivel local în anul 2015, când evenimentul a fost organizat pentru prima oară. Reprezentanţii Centrului Local Craiova al organizaţiei „Cercetaşii României” spun că îşi doresc ca acesta să devină o tradiţie.