Ford a prezentat noul pachet exclusiv Option Pack

0
290

Ford a dezvăluit, zilele trecute, noul pachet exclusiv Option Pack pentru multipremiatul Focus RS. Acesta le va oferi entuziaştilor modelelor de performanţă o îmbunătăţire a tracţiunii şi mai multă plăcere de a conduce prin utilizarea unui diferenţial mecanic cu alunecare limitată (Limited Slip Differential sau, prescurtat, LSD).

ford 2Pachetul Option Pack pentru Focus RS este cea mai recentă propunere Ford Performance, divizie care şi-a prezentat recent la Salonul Auto de la Geneva 2017 cele mai noi modele. De altfel, pentru a confirma implicarea în divizia europeană Ford Performance, Ford l-a cooptat pe Leo Roeks într-o poziţie nou creată: director al Ford Performance Europa. „Noul Option Pack pentru Focus RS ilustrează performanţa accesibilă în cea mai reuşită expresie a sa. Îmbunătăţirea caracterului dinamic de vârf în segmentul lui Focus RS nu a fost o misiune uşoară, însă inginerii Ford Performance au oferit un pachet capabil să stoarcă fiecare picătură din motorul EcoBoost de 350 CP”, a subliniat Leo Roeks.

Cuplul transmis fiecăreia dintre roţile faţă

Dezvoltat de inginerii Ford Performance şi evaluat în locuri dedicate aflate de jur împrejurul lumii, pachetul Option Pack pentru Focus RS îmbunătăţeşte tracţiunea şi caracterul responsiv de top în segment de care dispune hatchback-ul de înaltă performanţă cu ajutorul unui diferenţial LSD Quaife montat pe puntea faţă. Diferenţialul mecanic limitează cantitatea de cuplu trimis unei roţi care experimentează un nivel redus de tracţiune la nivelul suprafeţei de rulare şi redistribuie cuplul către roata cu aderenţă mai bună pentru a contracara patinarea care ar afecta acceleraţia şi stabilitatea. Controlând cuplul transmis fiecăreia dintre roţile faţă, diferenţialul mecanic al lui Focus RS cu Option Pack le oferă celor de la volan ocazia de a exploata la maxim cei 350 de cai putere ai motorului EcoBoost de 2.3 litri în situaţii dinamice intense şi se integrează perfect în lista de tehnologii standard ale lui Focus RS.

Stabilitate şi control mecanic la frânările ferme

fordAceasta include pe de o parte, tracţiunea integrală Ford Performance All Wheel Drive, care variază distribuţia cuplului faţă-spate pentru a se adapta cât mai bine la context, monitorizând în acelaşi timp senzorii vehiculului de 100 de ori pe secundă şi trimiţând până la 70% din cuplu către puntea spate; pe de altă parte, vectorul Dinamic de Cuplu (Dynamic Torque Vectoring) – care utilizează seturi duble de ambreiaj controlate electronic pe puntea spate pentru a trimite până la 100% din cuplul disponibil către oricare dintre cele două roţi, variind între cele două părţi în nu mai puţin de 0.06 secunde. Tot pe lista de tehnologii apare şi controlul Vectorial al Cuplului (Torque Vectoring Control sau TVC) – care aplică automat frânele pentru a limita patinarea roţilor de pe puntea faţă.

„Pentru şoferii entuziaşti, aderenţa mecanică suplimentară oferită de diferenţialul LSD Quaife va face şi mai uşor atacul în viteză al unui viraj pe circuit, maximizând nivelul acceleraţiei la ieşirea din respectivul viraj. Noua structură a trenului de rulare oferă, de asemenea, stabilitate şi control mecanic la frânările ferme, ajutându-I pe cei de la volan să pregătească maşina pentru drifturi cu ajutorul Drift Mode. Focus RS cu Option Pack duce la un nou nivel filosofia «distracţie la volan», având în vedere că vorbim despre o maşină de şosea care poate fi utilizată în viaţa de zi cu zi”, a mai spus Roeks.

Ford Performance

ford 1Focus RS cu Option Pack oferă Drive Modes, pachetul ce include Drift Mode, o noutate absolută în industrie care-i ajută pe şoferi să negocieze derapaje controlate prin supravirare în condiţii de circuit, sistemul Launch Control pentru performanţe optimizate încă de la linia de start şi o acceleraţie 0-100 km/h în 4.7 secunde. Noul Option Pack pentru Focus RS este dezvoltat de multipremiata echipă Ford Performance, condusă acum în Europa de Leo Roeks.  “Este un privilegiu să conduc celebra echipă Ford Performance din Europa. Gama de modele de peformanţă Ford nu a fost niciodată mai puternică, iar asta se reflectă în apetitul clenţilor pentru maşinile noastre: în 2016 am vândut cu 60% mai multe maşini Ford Performance în Europa decât în anul anterior”, a precizat Roeks.  Gama de modele europene Ford Performance include noul Fiesta ST, Focus ST, Focus RS şi supercarul de înaltă performanţă Ford GT.