Sensul giratoriu provizoriu realizat de DRDP Craiova la intersecţia dintre DN 65 şi DJ 652A

2
1940

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, apreciază faptul că sensul giratoriu provizoriu realizat de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova la intersecţia dintre DN 65 şi DJ 652A va contribui în mod semnificativ la creşterea siguranţei în trafic pe un tronson al drumului naţional de-a lungul căruia se regăsesc două structuri importante ale CJ: Aeroportul Internaţional Craiova şi High-Tech Industry Park. 

Şeful administraţiei judeţene consideră că finalizarea lucrărilor de amenajare a acestui sens giratoriu trebuie salutată, fiind vorba şi de o iniţiativă care reprezintă materializarea unei colaborări stabilite în urmă cu mai mult de doi ani între DRDP Craiova, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), şi Consiliul Judeţean Dolj. „Demersul face parte dintr-un proiect mai amplu, convenit între cele două instituţii, proiect care urmăreşte fluidizarea circulaţiei pe un sector aglomerat al DN 65, o zonă în care şi Consiliul Judeţean are două obiective majore – Aeroportul Internaţional Craiova şi High-Tech Industry Park, cel de-al doilea parc industrial pe care l-am înfiinţat”, a subliniat Ion Prioteasa.

Un proiect în valoare totală de peste 9 milioane de euro

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că a acordat întreaga susţinere pentru realizarea acestui set de intervenţii asupra infrastructurii rutiere. „Pe de o parte, am pus la dispoziţia DRDP Craiova segmentul terminal al drumului judeţean 652A, în vederea amenajării intersecţiei. Aşa cum se cunoaşte, această arteră rutieră se află în prezent în plin proces de modernizare, în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 9 milioane de euro, pentru care Consiliul Judeţean Dolj a obţinut finanţare europeană. Pe de altă parte, am transferat în domeniul public al statului, la solicitarea CNAIR, un teren cu suprafaţa de aproape 1.500 de metri pătraţi, în vederea construirii unui alt sens giratoriu, la intersecţia dintre DN 65 şi Centura de Nord a Craiovei, în zona Hanul Doctorului”, a subliniat Ion Prioteasa, într-un comunicat de presă, remis redacţiei. 

Benzi de accelerare şi decelerare pentru facilitarea accesului la Aeroportul Craiova

Totodată, Consiliul Judeţean Dolj va amenaja benzi de accelerare şi decelerare pentru facilitarea accesului la Aeroportul Internaţional Craiova, ca parte a proiectului de extindere a terminalelor de sosiri şi de plecări – o investiţie în valoare de 6,4 milioane de euro, pe care o derulăm cu finanţare din bugetul propriu. „Aşadar, este un plan complex de lucrări, pe care l-am conturat în colaborare cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, a cărei conducere doresc să o felicit pentru concretizarea acestui prim demers, după cum îi felicit pentru implicare şi pe colegii noştri de la High-Tech Industry Park“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

2 COMENTARII

Comments are closed.