Profitul Ryanair a crescut cu 12%

0
500

La finele lui 2017 preţul mediu al biletelor puse la vânzare de operatorul aerian Ryanair a scăzut cu 4%. În schimb, au crescut cu 12% veniturile de pe urma opţiunilor suplimentare, cum ar fi bagaje suplimentare şi îmbarcare cu prioritate. Cu toate acestea, ieri, operatorul aerian low-cost a avertizat, printr-un comunicat de presă că sunt posibile noi întreruperi în lunile următoare. Acest aspect înseamnă anularea a mii de zboruri. Ryanair a anunţat că numărul de pasageri a crescut cu 6%, fiind vorba de 30,4 milioane de oameni care au preferat operatorul irlandez. 

Profitul Ryanair a crescut cu 12% în trimestrul patru din 2017, în pofida primei greve a piloţilor din istoria companiei. Din septembrie, compania irlandeză a avut probleme din cauza planificării concediilor piloţilor, ceea ce a provocat prima grevă a acestora din istoria companiei şi a dus la anularea a mii de zboruri. Profitul după taxe a crescut cu 12% în trimestrul patru din 2017, la 106 milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, de 101 milioane de euro. Directorul general al comapniei irlandeze, Michael O’Leary a subliniat faptul că, recentele performanţe solide ale operatorilor aerieni din Europa ar putea să nu continue şi în timpul verii.

Piloţii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore

       Pentru a atenua temerile investitorilor, Ryanair a anunţat tot ieri că intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de 750 milioane de euro. La Bursa de la Dublin, titlurile Ryanair au scăzut ieri dimineaţă cu 3,1%, la 15,64 euro, evaluând compania la 18,5 miliarde de euro. Ryanair a avut negocieri cu sindicatele care au ajutat oarecum la evitarea unei greve la nivel european. În urma discuţiilor, piloţii Ryanair din Portugalia, Irlanda şi Italia renunţaseră la mişcările de protest programate înainte de Crăciun, dar piloţii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.