Peste 600 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

0
362

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 604 locuri de muncă vacante. Cele mai multe joburi vacante sunt în Spania – 158 de locuri, cele mai multe fiind în agricultură.  Şi în Germania sunt multe job-uri neocupate, iar oferta este extreme de generoasă. Românii dornici să muncească în ţara doameni Angela Merkel au de unde să-şi aleagă job-ul potrivit, în conformitate cu pregătirea şi priceperea acestora.

Peste 115 job-uri…în domeniul IT-ului, în domeniul agricol, în domeniul serviciilor, mai precis, în cel hotelier şi în cel al restaurantelor. Tot nemţii mai caută cofetari, tehnicieni electronişti, fizioterapeuţi,  vopsitori auto, bucătari, tehnicieni sisteme de încălzire, salvamari, contabili, ingineri construcţii civile, zidari, şoferi de camion şi de autobus, etc. Peste 100 de job-uri sunt libere de contract în Danemarca. Ţara nordică cu cetăţenii ei “cei mai fericiţi” este în mare căutare de lucrători în agricultură. Culturile de mazăre îi aşteaptă pe doljenii pricepuţi la agricultură.  Şi ţara lalelor scoate pe piaţa muncii, 56 de locuri de muncă. În Olanda se caută culegătorii de căpşuni, sudorii, lăcătuşii confecţii metalice, instalatorii încălzire centrală şi de gaze. „În Polonia sunt în jur de 40 de job-uri libere, majoritatea în domeniul comunicării. Se caută specilaişti în relaţiile cu clienţii. În ţara vecină Poloniei, în Cehia, sunt şi acolo vreo 30 de locuri de muncă vacante, majoritatea operatori CNC şi forjori…”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.

Norvegienii duc lipsă de frizeri

În Portugalia se apropie vremea culesului de zmeură, mure şi afine, iar plantaţiile au nevoie de 30 de angajaţi care să li se îndemâna această activitate. Tot lucrători sezonieri caută şi Finlanda, 23 de job-uri – culegători de căpşuni, zmeură, mazăre, dar şi măcelar tranşator carne de pui şi ospătari. În Belgia, sunt disponibile 16 locuri de muncă, fiind la mare căutare tehnicienii de reţele comunicaţii şi tehnicienii pricepuţi în iluminatul stradal. Doljenii pot opta şi pentru un job în Malta, 10 posturi libere de operatori matriţe plastic. În ţara fără şomaj şi cu un nivel de trai ridical, se caută tehnicienii în ştiinţe inginereşti, adică, în Luxemburg, 10 locuri. În ţara vecină, în Bulgaria sunt 8 job-uri de matriţeri şi turnători, iar Marea Britanie, deşi se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană, tot mai caută angajaţi în marea familie europeană. Englezii sunt deficitari pe piaţa forţei de muncă din sănătate. Aceştia caută să angajeze cinci asistenţi medicali. Norvegienii duc lipsă de frizeri, două posturi sunt libere iar în Lituania este un post liber de manager vânzări. „Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma”, se mai precizează în comunicatul de presă al AJOFM Dolj.