Nou-născut abandonat în tren, găsit în Gara Craiova

0
91

În prima zi a acestui an, în toaleta trenului R 2082 care circulă pe relaţia Petroşani – Craiova, a fost găsită abandonată o fetiţă nou-născută. Revizorul CFR care a descoperit-o i-a anunţat pe poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova, aceştia au chemat o ambulanţă, micuţa fiind dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. În prezent starea ei de sănătate este bună, oamenii legii fac cercetări în încercarea de a-i găsi mama, iar angajatul CFR care şi-a făcut datoria şi a găsit-o pe micuţă va fi premiat.

Poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova au fost anunţaţi pe 1 ianuarie, în jurul orei 12.30, că în toaleta unui compartiment al trenului personal R 2082 care circulă pe relaţia Petroşani Craiova a fost găsită, abandonată, o fetiţă nou-născută. Micuţa avea încă ataşat cordonul ombilical, era învelită în mai multe articole de îmbrăcăminte şi pusă într-o plasă din rafie. A avut noroc şi zile pentru că angajatul Regionalei CFR Craiova şi-a făcut datoria şi a verificat trenul descoperind-o la timp. Poliţiştii au chemat o ambulanţă, fetiţa fiind dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Reprezentanţii unităţii medicale au declarat că starea de sănătate a nou-născutului este bună. Micuţa, care are 2,250 kg, nu are nici o afecţiune gravă, a fost stabilizată, fiind îngrijită şi hrănită specific la Clinica de Terapie Intensivă pentru copii.

“Vorbim despre un nou-născut în stare bună, care nu are afecţiuni şi care, în acest moment, primeşte îngrijiri în Clinica de Terapie Intensivă. Avea 3 – 4 zile de la naştere când a fost găsită, o greutate de 2,250 kg şi s-a luat deja legătura şi cu angajaţii Direcţiei de Protecţie a Copilului, care au demarat propria anchetă. Şi Poliţia face cercetări pentru găsirea mamei”, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Poliţiştii fac în continuare cercetări în încercarea de a o identifica pe cea care a făcut un asemenea gest. „S-a întocmit un dosar penal în cauză şi se desfăşoară în continuare activităţi specifice de cercetare pentru găsirea mamei nou-născutului abandonat în tren”, ne-a declarat comisar şef Ion Ţîrdă, comandantul Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova.

Nici reprezentanţii Regionalei CFR Craiova nu au rămas indiferenţi şi au declarat că revizorul care şi-a făcut datoria şi a descoperit-o pe fetiţa abandonată urmează să fie premiat.