Grow revine în rândul liceelor din Bănie

0
66

Unul dintre cele mai bune proiecte de educaţie non-formală din România îşi redeschide porţile în această iarnă, în perioada 1 Decembrie – 20 Ianuarie! Grow revine în rândul liceelor craiovene, aducând oportunitatea elevilor claselor a IX-a şi a X-a de a avea acces la un conţinut educaţional complementar activităţilor şcolare.

Organizat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu AIESEC, sub motto-ul “Practice. Learn. Step Up”, Grow este singurul proiect de educaţie non-formală din România construit pe o curriculă de 4 ani. Timp de 6 săptămâni, elevii vor participa la 10 ateliere de lucru interactive, susţinute în limba engleză de către studenţii străini veniţi în Craiova special pentru a lucra cu elevii.

În perioada 1 Decembrie – 17 Ianuarie, membrii AIESEC Craiova vor promova proiectul în rândul liceelor, însă elevii doritori să participe la Grow, se pot înscrie şi online la www.growedu.ro/apply. Proiectul se va desfăşura în perioada 24 Ianuarie – 6 Martie, perioadă în care elevii înscrişi vor lucra cu studenţii străini ce le vor oferi informaţii utile unei dezvoltări armonioase. Participanţii vor avea acces la cunoştinţe atât teoretice, dar mai ales practice, livrate într-un mediu interactiv de către studenţii internaţionali. Indiferent de calea urmată odată cu absolvirea liceului, elevii îşi vor dezvolta aptitudini utile oricărui tânăr ambiţios. Aceştia vor participa la sesiuni despre proactivitate, antreprenoriat, leadership, construirea unui CV şi multe altele.

Premiat de Parlamentul European pentru “Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din România”

Proiectul Grow se bucură de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost premiat în anul 2012 pentru “Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din România” de către Parlamentul European. În Decembrie 2013, AIESEC Craiova a primit premiul pentru “Cel mai TARE” proiect educaţional din judeţul Dolj. Premiul a fost oferit de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, pentru impactul calitativ adus în rândul liceenilor craioveni. Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.