Învăţare interregională spre o mobilitate durabilă în Europa

0
243

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia, alături de alţi 5 parteneri din regiuni ale UE, implementează proiectul  REGIO-MOB – Învăţare interregională spre o mobilitate durabilă în Europa, finantat în cadrul programului Interreg Europe. Membrii Consorţiului sunt: Asociaţia Regională a Municipalităţilor din Lazio – ANCI Lazio (Italia), Institutul de Trafic şi Transport Ljubljana (Slovenia), Municipalitatea Niepolomice (Polonia), Parteneriatul în Transport din Sud Estul Scoţiei (Scotia), Regiunea Macedonia de Vest (Grecia).

Reprezentanţii ADR SV Oltenia au precizat într-un comunicat de presă remis redacţiei că partenerii REGIO-MOB se aşteaptă să contribuie la consolidarea mobilităţii durabile în regiunile lor, prin îmbunătăţirea performanţei politicilor in acest domeniu, ca urmare a unui proces colectiv de învăţare si schimb de experienţă. „In acest sens, in cadrul proiectului REGIO-MOB, au fost identificate o serie de exemple de buna practica in domeniul transportului si mobilităţii, care au constituit obiectul vizitelor de studiu la care au participat si reprezentanţi ai grupului de lucru partenerial constituit la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia. In concordanta cu activităţile proiectului, fiecare partener va elabora un Plan de Acţiuni care sa identifice cele mai bune soluţii de mobilitate care sa poata fi aplicate la nivel regional”, se mai precizează în comunicat.

Se va continua în Elveţia…

La finele lunii trecute, ADR SV Oltenia a organizat o întâlnire in cadrul căreia a fost prezentată o primă variantă a Planului de Acţiune, pe baza lecţiilor învăţate in urma activităţii de cooperare. De asemenea, au fost supuse dezbaterii o serie de acţiuni care vizează îmbunătăţirea mobilităţii la nivel regional: Achiziţie mijloace de transport public ecologice, Infrastructură modernă pentru transportul public (staţii de transport public, terminale intermodale), Sisteme de transport alternative (piste de biciclete, sisteme de închiriere biciclete, zone pietonale),Sisteme de management al traficului (pentru prioritizarea transportului public), Realizare sisteme Park&Ride etc.

Planul de Acţiune al Regiunii SV Oltenia va fi finalizat în luna martie 2018 şi va fi prezentat în cadrul Conferinţei Interregionale organizate la Edinburgh, în Scoţia.