Aleea personalităţilor … cu copaci!

0
470

plantatLiberalii au venit cu o propunere inedită, în plenul de luna trecută. Consilierul Flaviu Sirop a avut ideea ca personalităţile care vor vizita, de acum încolo, Bănia să fie invitate să planteze şi câte un copac, într-o zonă special amenajată, care se va constitui, în timp, ca un colţ verde de onoare al oraşului nostru. „Mi-a plăcut o idee pe care am văzut-o în spaţiul public şi propun actualei administraţii să o ia în considerare. E o idee constructivă, din care nu are nimeni nimic de pierdut şi chiar o idee inedită: haideţi să invităm pe fiecare om de valoare care vizitează Craiova să planteze un copac şi să îi gravăm numele într-o zonă dedicată oamenilor de valoare care vor călca pragul oraşului nostru, de-a lungul timpului”, a propus liberalul Flaviu Sirop.

Parcul Romanescu, propus ca locaţie

Alesul local PNL a mai spus ca autorităţile ar trebui să găsească un spaţiu disponibil pentru noi plantări, într-unul din parcurile sau zonele verzi ale oraşului. Acesta a propus că o locaţie foarte potrivită în acest scop ar putea fi Parcul „Nicolae Romanescu”, care dispune de teren suficient în acest sens. ”Ca idee, cred că Parcul Romanescu ar putea să găzduiască acest lucru. Nu ar face decât să-i aducă plus valoare atât parcului, cât şi oraşului nostru, în general”, a mai spus Flaviu Sirop. „Este o idee care ar face ca oraşul nostru să fie mai vizibil, în acelaşi timp o idee cu caracter educativ. Dacă o punem în practică, în timp, generaţiile viitoare vor avea cu ce se mândri”, a mai spus liberalul, care a precizat că ideea nu-i aparţine şi că nici nu este nouă, fiind aplicată în alte oraşe mari ale lumii.

Propunerea a fost făcută în plenul CLM Craiova, de luna trecută, iar autorităţile locale nu au avut o reacţie vizavi de această idee.