Preşcolarii de la „Luceafărul”, beneficiari de condiţii moderne, printr-un parteneriat cu o asociaţie din străinătate

0
57

copiiÎncepând cu 7 septembrie, Fundaţia „Benefit & Joy”, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Normal „Luceafărul” din Craiova, structură a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, a demarat lucrări de îmbunătăţire şi modernizare la imobilul în care unitatea fiinţează, precum şi la delimitarea spaţiului verde din curtea grădiniţei.

În cadrul proiectului de voluntariat comunitar „Prietenie… dincolo de hotare”, timp de trei zile, voluntari, cadre didactice, părinţi au lucrat împreună pentru crearea condiţiilor optime în care copiii îşi vor desfăşura activitatea în noul an şcolar. Demn de remarcat este sloganul folosit de fundaţie, „Voluntariatul apropie oameni şi rupe frontierele. De asemenea, ne face să redescoperim latura umană din interiorul fiecăruia”. Acţiunea desfăşurată beneficiază de sprijinul Penitenciarului Craiova, prin forţa de muncă calificată, fiind vorba de cea de-a doua colaborare între cele două entităţi, costurile fiind suportate de „Benefit …”.

ONG-ul amintit desfăşoară proiecte în România, din anul 2012, scopul principal fiind lupta împotriva sărăciei din Estul Europei. „Suntem recunoscători celor din Fundaţie, care ne-au ajutat.  Am avut şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi suntem convinşi că astfel de proiecte vor continua. În ceea ce priveşte structura despre care vorbiţi, este ceva extraordinar, iar preşcolarii sunt cei care se vor bucura, în principal”, a precizat prof. Crisanda Turcu, director al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”.