Alt week-end nul pentru doljeni

0
172

Pentru a doua etapă la rând, toate echipele doljene din ultimul eşalon naţional, Universitatea II, Podariul şi Filiaşiul, au pierdut pe linie

Un nou week-end negru pentru formaţiile doljene din Liga a III-a, care au pierdut meciurile din etapa a şasea,  după ce nici în runda precedentă Craiova II, Filiaşi şi Podari nu au reuşit să adune vreun punct. După ce a început cu un succes campionatul, echipa a doua a Universităţii Craiova se află la a patra înfrângere la rând în seria a patra, cedând şi meciu disputat în deplasare cu Naţional Sebiş, scor 0-1. Rezultatul s-a stabilit încă din minutul 5, când Velici a punctat pentru echipa arădeană. Acelaşi vârf de atac al gazdelor a scor un penalty câteva minute mai târziu, dar coechipierul său Cherecheş nu l-a putut învinge pe portarul L. Popescu, cel care şi provocase lovitura de pedeapsă. Daniel Mogoşanu a folosit echipa: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Hreniuc, Luică – Armășelu, Iuga, Căle (52 Gârbiţă) – Stancu (85 Covrtanovic), Petre (60 Căpăţână), Manea ( 60 Scarlat). „Diferenţa de maturitate, experienţă, valoare şi-a spus cuvântul, aşa păţeşti când ai pe teren doar copii de 17-18 ani. Poate cu puţină şansă puteam obţine un egal. Facem în fiecare meci greşeli mari în defensivă şi nici în atac nu reuşim să punctăm. De patru etape, de când a plecat Mazarache la prima echipă, nu am mai dat gol” a spus Daniel Mogoşanu după meci.  „În aceste meciuri de liga a III-a suferim la capitolele forţă şi experienţă, dar în acelaşi timp ne călesc aceste confruntări” a spus managerul Ciprian Urican.  După şase etape, satelitul Universităţii Craiova este pe penultimul loc în seria a patra, cu 3 puncte şi în etapa viitoare joacă pe teren propriu cu Performanţa Ighiu.

Un ivorian a bătut Filiaşiul

Tot în seria a patra, CSO Filiaşi a pierdut pe teren propriu cu 2-0 în faţa celor de la Millenium Giarmata, victorie adusă de un jucător din Coasta de Fildeş, Abdoulaye Diarra (50, 75). Noul antrenor al Filiaşiului, Ionel Luţă, a început cu: Lascu – Orban, Orbeanu, Lupu, Mainerici – Petcu, Georgescu, N. Popescu, Pârvuică – Ștoiu, Bălă, iar pe parcurs au mai intrat: Moraru, Duriță și Fruntelată. Ca şi Universitatea II, Filiaşiul are doar 3 puncte în clasament, acumulate chiar împotriva vecinei de stadion, pe care o devansează în clasament cu un loc. În runda viitoare, echipa lui Ionel Luţă va juca în deplasare cu Metalurgistul Cugir.

Trei penalty-uri au decis scorul la Podari

Nici reprezentanta Doljului din seria a treia, CS Podari, nu a avut mai mult succes, pierzând pe teren propriu, scor 1-2, partida cu Dinicu Golescu Câmpulung, echipa de la care a fost transferat Simon Mazarache la Universitatea Craiova. Toate cele trei goluri au fost marcate din lovituri de pedeapsă acordate de arbitrul Valentin Porumbel din Olteniţa. Cotigă (63) şi G. Voicu (74) au punctat pentru oaspeţi, iar Ionuţ Şerban a redus din handicap cu cinci minute înainte de final. Cei de la Podari au contestat acordarea ambelor lovituri de pedeapsă în favoarea opaspeţilor şi consideră că pe final meritau încă un penalty, pentru un henţ în careul advers. Este a treia etapă la rând în care podărenii acuză maniera şi deciziile potrivnice ale brigăzilor de arbitri. Antrenorul Dragoş Bon a utilizat echipa: Mecea – Marcu, Chircan, Dreşcă, Marinoiu – Dragomir, D. Stancu – I. Badea, I. Şerban, Raicea – G. Neacşu, intrând pe parcurs Cimpoeru şi Surugiu. Podariul rămâne cu 6 puncte şi în runda următoare joacă în deplasare cu Înfrăţirea Hărman.