Patru ore de acţiune, amenzi de 33.000 de lei

0
212
În noaptea de sâmbătă/duminică,  între orele 22.00 – 02.00, poliţişti de ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi GJMb Craiova, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza de competență a Poliției Municipiului Craiova, pentru prevenirea infracționalității stradale, a faptelor cu violență, precum și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 33.000 de lei, fiind depistate şi două infracţiuni.
 
În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 430 de persoane, controlate peste 220 autoturisme, 43 de societăţi comerciale verificate, fiind totodată instituite 15 filtre rutiere pe drumurile publice din zona de competenţă. Astfel, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 33.000 de lei, fiind reţinute şase permise de conducere, retrase trei certificate de înmatriculare şi confiscată suma de 160 de lei. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni.
Unul cu un cuţit asupra sa, altul prins fără permis de conducere a unui autovehicul
Polițiștii au depistat într-o sală de jocuri de noroc din Craiova un tânăr de 23 de ani, din localitate, care avea  asupra sa un cuțit tip briceag cu lungimea totală de 19 cm, din care lama de 8 cm.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Poliţiştii au depistat un bărbat de 35 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada “Arieș”, din localitate, iar cu ocazia verificării în bazele de date a rezultat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis.