Cea de-a 23-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii

0
165

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) va organiza, în perioada 10 -12 septembrie 2021, după aproape aproape doi ani de pauză, cea de-a 23-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii, unde sunt aşteptaţi peste 100 de apicultori din toate regiunile ţării. Evenimentul va avea loc pe platforma Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Băneasa.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele erau estimate la aproximativ 1,47 de milioane de familii de albine.

La nivel naţional, sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceştia fiind membrii ACA, cu un efectiv de circa 1 milion de familii de albine.

Potrivit datelor Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, în ultimii 2-3 ani, consumul de miere a înregistrat o creştere de 15%, până la 550 de grame pe locuitor pe an, însă şi în aceste condiţii România se află tot la coada clasamentului, la nivel european. Datele statistice arată că românii consumă de 3-4 ori mai puţină miere comparativ cu cele două kilograme consumate în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia.