US Open – Calificare dramatică în sferturi a lui “Delpo”

0
104

Argentinianul Juan Martin Del Potro s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem US Open, după ce a întors spectaculos scorul de la 0-2 la seturi şi 2-5 în setul 4 contra austriacului Dominic Thiem. Sud-americanul de 28 de ani a acuzat anumite probleme fizice şi a dat impresia că vrea să se retragă de pe teren în câteva rânduri, dar a rezistat, încurajat incredibil de fanii argentinieni, îmbrăcaţi în tricourile naţionalei de fotbal.

Thiem (24 de ani) a avut mai multe mingi de meci, atât pe serviciul propriu, cât şi pe al adversarului, dar “Delpo”, susţinut frenetic din tribunele de la Flushing Meadows, a revenit de fiecare dată şi a împins meciul în tie-break şi apoi în setul decisiv, pe care şi l-a adjudecat. A fost a treia victorie a lui Del Potro din tot atâtea meciuri directe cu Thiem, precedenta consumându-se tot la US Open, anul trecut.

Del Potro va juca în sferturile de finală cu elveţianul Roger Federer, pe care l-a învins în 5 seturi în finala de la US Open din 2009, singurul trofeu de Mare Şlem câştigat de sud-american. Federer, învingător anul acesta la Australian Open şi Wimbledon, conduce în întâlnirile directe cu 16-5 şi a câştigat şi ultima dispută cu Del Potro, în aprilie, la Miami, tot pe hard.

În celelalte sferturi de finală: Carreno Busta – Diego Schwartzman, Sam Querrey – Kevin Anderson, Rafael Nadal – Andrei Rublev.