70% dintre cei care fac comerţ sunt optimişti în privinţa perspectivelor viitoare ale afacerii

0
83

euro
70% dintre cei care fac comerţ în comparaţie cu 62% dintre cei care nu fac comerţ sunt optimişti în privinţa perspectivelor viitoare ale afacerii lor. Acestea au fost răspunsurile sondajului derulat în România, care a stat la baza studiului “Future of Business”, realizat printr-un parteneriat strategic de Facebook, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Banca Mondială.

Mai mulţi dintre cei care fac comerţ decât cei care nu fac comerţ (26% vs. 14%) au declarat că au creat locuri de muncă în ultimele 6 luni şi intenţionează să creeze locuri de muncă în următoarele 6 luni (49% faţă de 32%).

Pentru IMM-urile care exportă, comerţul se află la baza modelelor lor de afaceri şi a succesului: între IMM-urile exportatoare, trei din 10 (35%) raportează că peste 25% din veniturile lor provin din comerţul internaţional. Exportatorii se bazează pe instrumente online pentru a face comerţ la nivel internaţional: Aproape jumătate din IMM-urile care exportă (43%) raportează că mai mult de 75% din vânzările lor la nivel internaţional depind de instrumentele online.