Şcoală de vară internaţională la Departamentul de Fizică al Universităţii din Craiova

0
102

O grupă studenţi de la Georgia Southern University (Statele Unite ale Americii) participă, în această perioadă, la Şcoala de vară internaţională „Fizica în România: Ştiinţă şi cultură”, organizată de Departamentul de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova.

„Studenţii parcurg în mod intensiv un curs de Fizică şi efectuează lucrări de laborator în Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Aflată la a III-a ediţie, şcoala este rodul colaborării dintre Universitatea din Craiova şi Universitatea Georgia Southern. Studenţii lucrează pe acelaşi tip de echipamente ca şi în laboratoarele lor. Orele sunt susţinute în limba engleză de profesori de la cele două universităţi partenere”, se precizează într-un comunicat de presă al Universităţii craiovene.

Studenţii vizitează companii din Oltenia pentru a înţelege utilitatea noţiunilor studiate. De asemenea, participă la o serie de activităţi prin intermediul cărora iau contact cu istoria, tradiţia şi cultura românească. Programul mai cuprinde vizite la castelele Bran, Peleş şi al Huniazilor, Cetatea Râşnov, la ruinele dacice de la Sarmisegetuza, la rezervaţia de zimbri de la Haţeg, la peşteri şi parcurg Transalpina. Cu ajutorul unui meşter popular de la Horezu, vor realiza farfurii de ceramică, vor vedea Trovanţii şi locul în care intră Dunărea la Cazane, vor ajunge la Palatul Parlamentului, Palatul de la Mogoşoaia, în centrul vechi al Bucureştiului şi în multe alte locuri din România.