Apollo 11, prima misiune pe Lună, tematica Zilei Independenţei la ambasada SUA

0
347

Sărbătorirea Zilei Independenţei, joi seară, la sediul ambasadei SUA de la Bucureşti, a avut ca temă centrală Apollo 11, prima misiune pe Lună. La eveniment au fost prezenţi astronautul american NASA Anna Lee Fisher şi cosmonautul Dumitru Prunariu, pentru a marca 50 de ani de la aselenizare.

Klaus Iohannis a vorbit, în discursul său, despre aprofundarea şi consolidarea relaţiei transatlantice, cât şi despre succesul Preşedinţie române la Consiliul UE. Şeful statului s-a folosit de această ocazie să amintească şi de referendumul pe justiţie, la care românii s-au pronunţat în favoarea statutului de drept şi au respins “populismul şi discursul anti-european şi anti-justiţie”.

În diferite zone ale incintei ambasadei erau amplasate standuri tematice.

La unul dintre ele stăteau la masă dr. Anna Lee Fisher, care în 1978 a devenit una dintre primele femei astronaut a NASA şi cosmonautul Dumitru Prunariu cel care în 1981 a devenit al 103-lea om şi primul român care a călătorit în spaţiu după încheierea misiunii de opt zile la bordul navei spaţiale Soiuz 40 şi al laboratorului spaţial Saliut 6. (Mediafax)