Încep Atelierele de Vară Șotron în Dolj și în toată țara!

0
490

Începând cu această săptămână, peste 100 de preșcolari din județul Dolj sunt așteptați la Atelierele de Vară Șotron în lunilei ulie și august. În total, 10 echipe de profesori-voluntari din Dolj s-au înscris pentru a susține câte un Atelier îngrădinițe de favorizate din județ.

Ce sunt Atelierele de Vară Șotron?

Atelierele de Vară Șotron sunt un modul educațional susținut de OvidiuRo an de an, pe perioada vacanței de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor și părinților din comunități rurale și urbane defavorizate. Timp de 2 săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat – după un format pregătit de OvidiuRo și diseminat în urma a numeroase traininguri. Și anul acesta, pe lângă materialele educaționale de calitatecevorrămâne ulterior îngrădinițe, fiecarecopil participant la Atelier va primi cel puțin câte o carte pentru acasă. Scopul Atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară, să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.

 Atelierele de Vară, învățareprinexplorarepentrucopiii care nu aunicioaltăexperiență de învățarepetimpulvacanței

TemaAtelierelor din acestanesteLumea vie – plante și animale, iarfiecarezi de Atelier exploreazăaceastătemăînmoduridiferite, prinactivități integrateceurmăresc curriculum-ulpentruînvățământpreșcolar. Scopulesteca, timp de douăsăptămâni,săse creeze o comunitate de învățareprinjoc, lectură, experimente și științe, muzică și mișcare și numeroaseactivități Montessori – toateurmărindsădezvolterăbdarea și autonomia, săîncurajezecooperarea, săconsolidezecunoștințe și să le deschidăpofta de cunoaștere celormici.

Anul acesta, Atelierelor li s-a adăugat un modul de științe susținut de Raiffeisen Bank România (investitor major în programele OvidiuRo) și în 2018 – Povești de Vară sub Lupă.

Toate activitățile sunt susținute de material educaționale puse la dispoziție de OvidiuRo (de la numeroase cărți ilustrate la hărți, lupe, magneți, kituri de germinare și de igienăsaucărțipentrucopii, acasă), materiale ce vor rămâne în grădinițe și vor fi folosite de copii, din toamnă.

 12 zile de Ateliere!

Fiecare Atelier se desfășoară pe parcursul a 12 zile consecutive, de luni până vineri, timp de minim 3 ore, zilnic, în perioad aiulie– august 2019; Atelierul începe cu Ziua 0, când copiii și părinții lor iau contact pentru prima dată cu modulul. Urmează 10 zile (de luni până vineri) consecutive de activități tematice la grădiniță, timp de 3 ore, pentru ca, la final, în ziua 12, să aibă loc festivitatea de final, din nou cu participarea părinților.