Astăzi şi mâine : Zilele porţilor deschise la Universitatea din Craiova

0
460

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi vor prezenta oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020, la Zilele porţilor deschise, în perioada 5-6 iunie 2019, în clădirea centrală (A.I.Cuza, nr. 13).

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi, în prezenţa rectorului Universităţii din Craiova, prof.univ.dr Cezar Spânu şi a inspectorului şcolar general, prof. Monica Sună. “O să vă prezint câteva lucruri interesante despre Universitate din Craiova, care devine din ce în ce mai centrată pe studenţi. Dragi elevi, vă rugăm să vizitaţi standurile şi să puneţi toate întrebările pe care le aveţi. Avem o infrastructură universitară foarte bună, la laboratoare recent renovate, o infrastructură socială excepţională, cu cămine în care condiţiile de cazare sunt foarte bune. Puţine sunt universităţile din România care se ridică la standardele Universităţii din Craiova”, a subliniat prof.univ.dr Cezar Spânu.

Viitorii studenţi primesc informaţii despre cifrele de şcolarizare de anul acesta (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare), vor primi detalii cu privire la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), dar şi detalii cu privire la disciplinele studiate.

Ajuns la a XVII-a ediţie, evenimentul beneficiază de sprijinul constant al Inspectoratelor Şcolare Judeţene din Regiunea S-V Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi), în baza parteneriatelor încheiate între Universitatea din Craiova şi acestea. “Noi de fiecare dată când venim la Universitatea din Craiova, venim la cei mai mari. Parteneriatul acesta între mediul universitar şi noi se concretizează în fiecare an, fie prin tipul de acesta de activităţi, fie prin acţiunile de susţinere e excelenţei în Educaţie, pentru că sunteţi an de an alături de noi în vederea pregătirii olimpiadelor şi concursurilor şcolare”, a precizat prof. Monica Sună, inspector general al ISJ Dolj.
Zilele porţilor deschise sunt organizate de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră şi în parteneriat cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS).