Studenţii economişti, premiaţi la două concursuri importante

0
116

Mai mulţi studenţi din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) au obţinut premii la două concursuri importante organizate la Timişoara şi Târgovişte.

La  „Ecotrophelia”, competiţie derulată la Timişoara, în perioada 26-27 mai 2015, echipa formată din patru studenţi, doi de la Facultatea de Agricultură şi Horticultură (Alexandru Corbu şi Alin Zamfir) şi doi de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova (Ioan Călin şi Ana-Maria Borcoţi) a obţinut un premiu în valoare de 1000 lei, Premiul pentru cel mai nou produs de panificaţie sau patiserie. Proiectul a avut la bază trei sortimente de brioşă. Una cu spanac şi mărar, alta cu brânză şi chimen şi ultima cu busuioc şi pudra de roşii. Pudra este obţinuţă prin uscarea pieliţelor şi a seminţelor de roşii rezultate din diverse procese de prelucrare. Studenţii au fost coordonaţi de prof. univ. dr. Violeta Nor şi conf. univ. dr. Felicia Tuţulescu.

„Ecotrophelia” România este o competiţie care se adresează tuturor studenţilor din universităţile în care există facultăţi cu program de studii din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului de pe teritoriul României. Scopul competiţiei este de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potenţial comercial. Competiţia este una europeană, la ediţia din 2015 fiind organizate concursuri naţionale în 17 state, între care: Austria, Croaţia. Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Serbia, Elveţia sau Marea Britanie. Finala europeană se va derula la Milano, în cadrul Expoziţiei Universale cu titlul ”Hrănirea planetei. Energie pentru viitor”.

Marele Premiu ”Constantin Florescu”, la licenţă

A doua competiţie la care studenţii FEAA au fost premiaţi s-a desfăşurat în perioada 26-27 mai 2015. La Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti în Formare, secţiunea Marketing de la Târgovişte, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova a avut 3 echipe, două dintre ele obţinând premii importante: Marele Premiu ”Constantin Florescu”, la licență, prin studentele Geantă Andreea și Zabad Diana; Temă ”Mișcarea feministă în marketing”; coordonator: lect. univ. dr. Silvia Puiu. Şi Premiu special pentru cercetare interdisciplinară, la master, prin masterandele Popa Andreea şi Liana Risipitu; temă fiind ”Sporirea cererii intervenţiilor de chirurgie estetică sub influenţa tehnicilor de promovare”; coordonator:  conf. univ. dr. Sorina Gîrboveanu.