Pompierii doljeni, la datorie în noaptea de Paşte

0
163

Pentru a peîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al Judeţului Dolj a înfiinţat puncte de lucru, care vor funcţiona în noaptea Învierii, în scopul asigurării măsurilor de prevenire şi stigere a incendiilor precum şi acordarea primului ajutor medical calificat, în caz de nevoie. Astfel, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova va fi prezent la Catedrala Episcopală „Madona Dudu”, Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru”, Biserica „Sf. Treime”, Biserica “Sf. Anton”, Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova va fi prezent la Mănăstirea Cârcea, Secţia de Pompieri Craiova va fi prezentă la Biserica “Sf. Ioan Sebastian”, Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” şi Biserica “Sf. Nicodim”, iar Detaşamentul de Pompieri Calafat va acţiona la Mănăstirea Maglavit.

Pompierii doljeni recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericilor, iar în situaţia în care acestea se organizează în interior, limitarea accesului credincioşilor astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult;

în situaţia desfăşurării slujbelor religioase în interiorul lăcaşurilor de cult se vor menţine fixate în poziţie deschisă uşile de acces/evacuare în/din biserică şi se vor îndepărta/elimina covoarele/mochetele şi mobilierul (scaune, bănci) din zona centrală a bisericilor care nu sunt fixate ferm în pardoseală, cu excepţia celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase; în cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu; evitarea desfăşurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare şi interzicerea desfăşurării lor în obiectivele în care sunt amplasate schele.