Stratoff

0
238

O prestaţie jalnică a Craiovei s-a încheiat cu o umilinţă la Iaşi, în faţa contracandidatei la Europa League, două dintre goluri fiind „revendicate” de Straton, iar altul a venit din ofsaid

CSMS Iaşi – Universitatea Craiova 3-0

Au marcat: Vasile Gheorghe 2, Golubovic 28, Ţigănaşu 78.

Iaşi, stadion: „Emil Alexandrescu”, spectatori: 10.000.

CSMS Iaşi: Grahovac 6 – I. Voicu 7, Mihalache 7, Ciucă 7, Ţigănaşu 9 – V. Gheorghe 8, Mitic 7, Llullaku 6 (70 Nuno Viveiros) 6, Bole 7 – Andrei Cristea 7 (61 Creţu) 7, Golubovic 8 (82 Onduku) 6. Antrenor: Nicolo Napoli.

Universitatea Craiova: Straton 3 – Popov 4 (74 Dumitraş) 5, Acka 5, Iliev 4, Bancu 5 – Madson 5, Zlatinski 6, Nuno Rocha 4 – Ivan 4, Măzărache 4 (79 Petre) 4, Hergheligiu 4 (58 Băluţă) 4. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi) 5.

Universitatea Craiova a fost doar un sparring partner pentru echipa Iaşiului, care a oferit un spectacol fanilor proprii, veniţi în număr de 10.000 să vadă un duel pentru locul de Europa League. Daniel Mogoşanu a aliniat patru jucători de atac şi s-a „dezvelit” în defensivă pe un teren mai prost decât cel de pe „Extensiv”, contra unei echipe specializată pe contraatac. Evident, o strategie sinucigaşă. Portarul Straton a deschis reprezentaţia ridicolă cu o gafă care-i este caracteristică: a scăpat în faţă o minge uşor de prins sau măcar de respins în lateral, iar Vasile Gheorghe, a profitat şi a marcat devreme şi de aproape. Debut ideal pentru o echipă antrenată de Nicolo Napoli, care în restul meciului, adică vreo 90 de minute, a aşteptat grupată în propria jumătate să dejoace construcţia chinuită a Craiovei şi să mai speculeze şansele de contraatac. Evident, acestea au venit şi Craiova a fost măcelărită de o echipă care nu câştigase acasă în acest play-out. Cu doi fundaşi lenţi, Popov şi Iliev, Universitatea a încercat să joace sus şi nu a scăpat nepedepsită. Prima dată a făcut-o Golubovic, dintr-o poziţie de ofsaid, la capătul unei faze la care Iliev a părut că merge pe o suprafaţă mult mai lentă decât adversarul său direct, Ţigănaşu, cel mai bun om al lui Napoli.

După pauză, scenariul a fost identic. Craiova a încercat să dea senzaţia că atacă sau că-şi doreşte măcar să revină, însă i-a fost imposibil să ajungă în careul advers, cu atât mai puţin să înscrie vreun gol. Alb-albaştrii au fost ridicoli în încercările de a arăta ceva fotbal şi au mai primit un gol, de la Ţigănaşu, care a primit şi el o mână de ajutor de la Straton, care, după ce evoluţii a avut săptămâna aceasta, cu Botoşaniul şi Iaşiul, nu ar merita să fie nici rezervă a puştilor Vlad şi Popescu. Zlatinski, unicul jucător al Craiovei care merita notă de trecere, a bifat şi singura şansă de gol a Ştiinţei, dintr-o lovitură liberă care a nimerit prima bară a lui Grahovac. Craiova vine umilită de la Iaşi şi pe locul 2 în play-out. Mai îngrijorător este modul cum a arătat echipa care reprezintă Bănia: obosită, fără idei şi cu o strategie falimentară, făcută parcă de cineva care habar n-avea cum joacă adversarul, deşi Mogoşanu pretindea înainte de meci că tactica lui Napoli îi este familiară. Craiova nu ar trebui să-şi facă vreun calcul pentru Europa, ci cum să-şi drămuiască forţele pentru a rezista în Liga I într-un play-out disputat, condensat şi echilibrat.

Mogoşanu: „Am intrat fără atitudine şi concentrare”

Daniel Mogoşanu a spus că meciul a început de la 2-0, deoarece jucătorii au intrat pe teren fără atitudine şi concentrare iar Naicu a pretins că este doar un accident, pus pe seama oboselii, după ce alb-albaştrii au evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică în partida disputată cu trei zile mai devreme, contra Botoşaniului. „Nu prea pot fi spuse multe lucruri. Există doar regrete, jocul a început de la 2-0. Am intrat foarte prost în joc, neconcentraţi, fără atitudine. A fost un început de meci catrastrofal pentru că ne-am trezit când era deja prea târziu. Nu ne rămâne decât să strângem rândurile, să demonstrăm în meciurile următoare că nu aceasta este faţa noastră” a declarat Mogoşanu. Colegul său de pe banca tehnică, Victor Naicu, a adăugat: „Până astăzi am arătat alt joc, altă atitudine, am arătat că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Acum a fost un accident. Am făcut un meci slab, am făcut greşeli atât collective, cât şi individuale. Probabil oboseala din meciul trecut de acasă, când am evoluat aproape 60 de minute cu un om în minus şi-a spus cuvântul acum. Încercăm să vedem unde am greşit şi să ne reface moralul pentru meciul cu CFR din etapa viitoare“.

Preşedintele gazdelor, Florin Prunea a declarat că se aştepta la un astfel de deznodământ, ţinând cont de atmosfera de pe stadion, intrarea fiind liberă: „Când am văzut că sunt 10.000 de spectatori, mi-am dat seama că vom călca în picioare Craiova. Le-am spus jucătorilor înainte de meci doar atât, să nu se gândească la bani sau la altceva, ci doar la public. Le-am spus doar să ţină suporterii la stadion”.