Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Anul 2021 a fost dedicat de către Comisia Europeană transportului pe calea ferată

0
307
Anul 2021 a fost dedicat de către Comisia Europeană transportului pe calea ferată. De ce? Explică foarte bine, europarlamentarul Marian Jean Marinescu într-o postarea pe facebook. “Pentru că se consideră că pentru micșorarea emisiilor trebuie să existe un transfer de pe rutier și aerian pe calea ferată. Vorbim de un buget foarte mic, care finanțează câteva acțiuni de publicitate pentru transportul pe calea ferată, un sector cu foarte multe probleme în care trebuie investit foarte mult pentru a ajunge un sistem de transport eficient. Împreună cu un coleg din Italia am discutat cu Airbus, cea mai importantă companie din domeniul aeronautic, și vom propune Comisiei Europene să dedice anul 2022 transportului aerian. Considerăm că transportul aerian este foarte important pentru dezvoltarea economiei. Nu cred că poate să existe o economie în UE fără transport aerian”.
        Marinescu mai spune că este vorba de mobilitate de afaceri, dar este important și pentru mobilitatea persoanelor și pentru turism. “Cred că ar face foarte bine să discutăm despre transportul aerian fără nici un fel de patimă, fără să ne gândim doar la emisii, ci la efectele economice, la ceea ce înseamnă atât pentru cei care lucrează în acest sector cât și pentru cetățenii obișnuiți. Trebuie să vedem ce se poate face în continuare pentru a atinge și obiectivele pactului ecologic, căci trebuie să le atingem, și obiectivele privind digitalizarea, dar, în același timp, să păstrăm competitivitatea acestui sector foarte important, și să rămână accesibil pentru toată lumea, să nudevină un sector de lux, accesibil doar unor categorii sociale. Vom scrie o scrisoare Comisiei Europene cu această propunere care este deja susținută și de industrie. Vom propune ca în anul 2022 să existe un program similar cu cel de anul acesta pentru calea ferată, dar dedicat transportului aerian”, subliniază eurodeputatul român.