Au început înscrierile pentru concursul „Şcoala Zero Waste”

0
398

Până pe 21 martie, toate şcolile din România se pot înscrie în competiţia „Şcoala Zero Waste” – ediţia 2014. Concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă, acesta este destinat tuturor şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România și se va desfășura în perioada 22 aprilie – 30 mai. Valoarea premiilor se ridică la peste 60.000 lei, câștigătorii primind table interactive, calculatoare, imprimate, videoproiectoare, biciclete etc.

«Ideea “Şcoala Zero Waste” a venit în urma discuţiilor purtate cu participanţii în campaniile „Let’s Do It, România!”. Concluzia generală este că acţiunile de curăţenie şi ecologizare nu sunt deloc suficiente. Trebuie să ne îndreptăm către o lume în care astfel de campanii de curăţenie nu vor mai fi necesare, înspre „O Lume cu Zero Deşeuri”. Componenta educaţională a venit ca o soluţie evidentă, organizarea de sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi devenind o necesitate. Pentru a face procesul de învăţare mai atractiv am introdus competiţia», precizează organizatorii concursului “Şcoala Zero Waste”.

Desfăşurarea concursului este simplă. Elevii şcolilor participante vor colecta selectiv cât mai multe deşeuri de hârtie/carton, PET/plastic şi aluminiu. Şcolile participante vor fi încurajate să organizeze sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică, precum şi acţiuni de ecologizare şi informare a comunităţii în care trăiesc. La finalul concursului, EcoStuff România împreună cu partenerii concursului vor acorda şcolilor şi elevilor câştigători premiile puse în joc. În plus, unitatea de învăţământ clasată pe primul loc va primi trofeul “Şcoala Zero Waste” – ediţia 2014. Detalii despre înscriere pot fi găsite pe site-ul www.EcoStuff.ro.